Темата за отравянето на Емилиян Гебрев е по-скоро литературна и

Темата за отравянето на Емилиян Гебрев е по-скоро литературна и ...

Методи Андреев: България се е превърнала в анклав за руските тайни служби и шпионските им игри.


Темата за отравянето на Емилиян Гебрев е по-скоро литературна и научнофантастична. Все повече се надигат гласовете на омраза срещу Русия и нейния народ. Хороводите на тези атаки се намират в САЩ и в Западна Европа. В България тези атаки се водят от хора, които са предали националните интереси на България.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ проф. Захари Захариев, председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и на фондация "Славяни". Заедно с него гост беше и бившият депутат Методи Андреев. Двамата коментираха горещата тема за отравянето на Емилиян Гебрев. "Дружбата с народа на Русия няма нищо общо с действията на тайните служба. Хората в Русия нямат никаква идея какви ги вършат техните тайни служби. Същото важи и за нас", заяви Методи Андреев. "За съжаление България се е превърнала в анклав за руските тайни служби и шпионските им игри. Това е така, защото в България политиците са "кутийковци". Те не смеят да се обадят. Мога да дам примери - Гърция и Сърбия са в отлични отношения с Русия, но когато Москва направи опити да се намеси във вътрешните им работи реагираха подобаващо и изгониха руски граждани. Тук това няма как да се случи. След 1989 година България не е видяла нищо от Русия. Аз нямам отговор защо сега стават ясни подробностите за отравянето на Емилиян Гебрев. Имам хипотеза и тя е свързана с придобиването на ръководенето от него дружество", разкри Андреев.

"На премиера Бойко Борисов не му е никак лесно в тази ситуация. Той реагира добре. Няма как България да вземе категорично отношение, защото тук има и много стратегически руски инвестиционни проекти в енергетиката. Няма как да рискуваме да ги загубим. Странно е, че аз съм член на БСП и преди това на БКП, но в момента защитавам позицията на нашия "любим премиер". Съгласен съм с г-н Андреев, че целта на всички тези теории за отравянето на Гебрев са свързани с битки за придобиването на едно от най-големите и оборотни предприятия в цялата българска индустрия", категоричен беше Захариев.

Източник: novini.bg