Темата за корупцията се издига на друго равнище с решението

...
Темата за корупцията се издига на друго равнище с решението
Коментари Харесай

Юрист: В България плащаме данък корупция, затова не се развиваме

Темата за корупцията се издига на друго ниво с решението на президента да свика Консултативния съвет по национална сигурност по този проблем. Смятам, че в този случай жилищата не са толкоз значим белег, защото това са едни напълно естествени човешки потребности. Проблемът е там, че някои от българските политици са по-динамични и нетърпелими да си закупят ново жилище. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия юрист Владимир Шейтанов от Стратегическия съвет при президента.

,,Всеки апартамент е пред погледа на обществото. Това е нещо, което не може да се скрие от погледа, до момента в който проблемите с офшорките, с банките или с пътя в Своге, да вземем за пример, могат да бъдат укрити по някакъв метод. И когато една огромна част от българското общество се намира под чертата на бедността, такива неща не вършат изключително положително впечатление'', добави той.

,,Корупцията у нас е заразна. България скоро ще се приближи до миг, в който ще би трябвало да сложи монумент на корупцията. В България като че ли плащаме самобитен налог на корупцията, по тази причина не се развиваме. Ако в този момент се развиваме с темпове от порядъка на 3,6 %, може би без корупцията у нас щяхме да се развиваме двойно по-бързо'', уточни Шейтанов.

,,Нямам визия по какъв начин ще се развие Съвета по национална сигурност, защото нашият Стратегически съвет не е част от него, само че нека всички ангажирани по въпроса ведомства участват. Колкото по-широка е тази полемика за корупцията, толкоз по-добре за българското общество'', означи юристът.

,,Проблемът с Истанбулската спогодба е многопластов. Тя е ситуирана в полето на вътрешното и интернационалното право'', приключи Владимир Шейтанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР