Темата за качеството на живота е ключова за България. Лошото

...
Темата за качеството на живота е ключова за България. Лошото
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Без смяна на феодалния управленски модел няма как да имаме по-добър живот

Темата за качеството на живота е основна за България. Лошото качество на живот в последните десетилетия прави по този начин, че 52 000 индивида да изчезват всяка година от страната ни - 30 000 под формата на миграция и 20 000 под формата на смъртност. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ ръководителят на "Движение България на жителите " Димитър Делчев.

В българската политика всичко се прави на парче, всяка промяна е половинчата, прави се от през днешния ден за на следващия ден. Резултатът е извънредно неприятно качество. Ако продължаваме с тези темпове, обезлюдяването на България ще бъде с темпове, които са били единствено във военно време, съобщи Делчев.

Това, което би трябвало да се направи е да се смени модела на ръководство. Без да се смени феодалният модел на ръководство, няма по какъв начин да чакаме по-добро качество на живота, акцентира водачът на ДБГ.

Ако десницата, демократичната общественост би трябвало да има някаква идея, тя е 100% от българите да имат по-добро качество на живот. Как да тръгне нещо в България, когато желаят да вдигнат оптималните осигурителни прагове на 3000 лв. – това ще засегне най-вече млади квалифицирани хора, най-вече айти експерти. И тях ли желаят да изгонят от България? Ние предлагаме да се понижи с 2% Данък добавена стойност – това ще върне 1,8 милиарда лв. в бизнеса и в хората, уточни Делчев.

Ако не се смени модела на ръководство, най-после моделът на ръководство ще си смени хората, добави той.

Случаят с Виктория Маринова сподели, че държавното управление е изчерпало доверието си на открито. То е изчерпало доверието си и вътре. Алтернатива на това ръководство е единствено обединяване на демократичната десница. Рано или късно, дали с нас, дали без нас, хората ще се обединят и ще отхвърлят този корупционен модел на ръководство, сподели още Димитър Делчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР