Темата за интегрираните услуги продължава да стои изключително сериозно в

...
Темата за интегрираните услуги продължава да стои изключително сериозно в
Коментари Харесай

Сачева: Темата за интегрираните услуги е в дневния ред на министерството

Темата за интегрираните услуги продължава да стои извънредно съществено в дневния ред на министерството, сподели в Банско общественият министър Деница Сачева. Тя взе участие в работна среща с представители на локалната власт, ръководители на общинските звена за обществени услуги, обществени служащи, хора с увреждания и техните близки.

Интегрираните обществени услуги бяха измежду главните въпроси, които сложиха близки на хора с увреждания по време на срещата в Банско. Темите, които се слагат са сложни, само че общо става въпрос за идващия интервал на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".

Една част от средствата в идващите седем години ще бъдат ориентирани към деинституционализация на възрастните хора и създаване на обществени услуги за възрастни, тъй че част от терзанията на майките на деца с увреждания какво ще се случи с децата им в по-зряла възраст могат да бъдат решени по този метод, с интегрирани обществени услуги, добави министърът на труда и обществената политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

С сътрудниците в Министерството на здравеопазването имаме кардинално съглашение, че през идващия програмен интервал би трябвало да бъдат ориентирани повече средства за създаване на приюти, уточни общественият министър. Това е една тематика, която касае съществено тематиката за обществените услуги, изключително когато приказваме за възрастни хора с деменция, с разнообразни психологични разстройства, добави Сачева.

В тази връзка министърът акцентира на нуждата обществото да се сплоти към Стратегията за развиване на човешките запаси в обществения бранш. Очакванията към него са големи, само че вложенията във връзка с хора към момента не са равностойни във връзка с вложенията в инфраструктура, добави Сачева. Тя уточни, че в идващите години би трябвало да се приказва освен за развиване на специалността обществен служащ, само че и за смяна в образователните проекти и стратегии. Обмисля се опция обществените действия да се учат още в междинното обучение, защото за част от специалностите, които могат да се извършват в обществения бранш не е належащо висше обучение.

Темата за човешките запаси Сачева дефинира като тематика, която има потребност от сериозно значими и незабавни решения, освен във връзка с възнагражденията, само че и обосноваване на младежите да избират тази специалност. През последните години хората, които биха желали да учат компетентност " Социални действия " е намалял два пъти от близо 730 до към 340, стана ясно още на срещата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР