Темата за хората с увреждания е много сложна. Много тежък

...
Темата за хората с увреждания е много сложна. Много тежък
Коментари Харесай

Георги Харизанов: България стана жертва на очерняне

Темата за хората с увреждания е доста комплицирана. Много тежък е въпросът с хората, които излизат от системата на детска грижа и се трансформират в пълнолетни хора с увреждане, на които би трябвало да бъде обезпечена грижа за дълъг интервал от време, която би коствало в действителност доста пари. След като министър-председателят сподели, че към този момент парите са обезпечени, е въпрос на потегляне по две разнообразни философии - едната е на оптимално добра грижа у дома, която има заплаха да десоциализира човек, или на създаване на външни центрове, с цел да може да бъдат открити неговия умения и той да се среща с хора, да се усеща пълностоен. Това разяснява пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

"Оказа се, че има над 1000 такива външни центрове, пък не работят. Много комплицирана тематика. За страдание, не виждам вид за мигновена развръзка “, добави той.

Харизанов разяснява и вчерашната среща на премиера Борисов с посланици в Министерския съвет, на която той изрази недоволството си от интернационалните реакции по случая с убийството на Виктория Маринова.

„ Отстрани видяно, аз се веселя, че се състоя, тъй като волно или несъзнателно България стана жертва на оклеветяване. Представете си един жител на Швеция какъв брой се интересува от по-нататъшното развиване на случая, от фамилията на Северин и проблемите на циганската махала в Русе и по този начин нататък – най-вероятно – въобще, единствено че към този момент е прочел, че третият проверяващ публицист, погубен в Европейски Съюз поради работата си, е в България – нещо, което е надълбоко погрешно и поставя голямо леке върху страната ни. Огромна част от това леке ще остане. Страшно доста хора бяха въвлечени, нека да е несъзнателно, в тази акция и тази подправена вест. Очевидно бързането да се изрази съпричастност води до това човек да е невнимателен, да не се обади в България на някой прочут, на някой сътрудник евродепутат, на сътрудник посланик и да го пита какво се случва, преди да напише обява в обществените мрежи или да я даде пред медиите “.

Георги Харизанов оцени признанието, че умишлено са били пускани подправени версии за хода на следствието през медиите като „ общоприета процедура “, само че отхвърли това да е подправена вест, тъй като е направено „ по професионални подбуди “, до момента в който внушенията, че убийството на Маринова е било поради работата ѝ, е било „ по политически “.

Писмото на Делян Пеевски от през вчерашния ден е явен знак, че той се отдръпва от издателския бизнес, само че не и за нещо друго, разяснява специалистът: „ Не разбрах нито какви са задачите на фондацията, нито кои са реномираните публицисти, които ще влязат в тази фондация. Според мен това са бизнес маневри. Имаше доста рецензии към Комисия за защита на конкуренцията в тази декларация, която пет месеца не разрешавала продажбата на групата „ Телеграф “ на американски вложител. Очевидно, че тази договорка с американския вложител няма да се състои и тежестта върху издръжката на тези издания, тъй като съм надалеч от мисълта, че те печелят, остава върху господин Пеевски и че заради някои негови си аргументи, които не стават ясни от тази декларация, той не желае да бъде директно издател, а човек, който оказва помощ с идеална цел на фондацията “.

По мотив реакциите у нас след изявленията за опцията Бойко Борисов да сложи под въпрос претендента на ЕНП за ръководител на Европейската комисия Георги Харизанов разяснява, че от години министър председателят е подложен на критика, че политиката не е на снишаване пред началниците в името на еврофондовете, само че „ сега, в който се оказа, че главицата не е преклонена и с голямо съображение в тази ситуация се подлага на критика господин Вебер за прекомерно прибързаното изказване, ние споделяме: „ Ужас, но ние в този момент за какво по този начин приказваме на началниците ". Никакъв смут няма. Тези хора не са ни началници. Това е един от извънредно многото евродепутати, просто определен от страната Германия, и ние имаме цялостното право да го подлагаме на критика и да му търсим сметка, когато той несъзнателно се включва в очерняща акция. Тук няма погубен проверяващ публицист поради работата му “м сподели още Георги Харизанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР