Темата за ескалацията на напрежението в Украйна е водеща в

...
Темата за ескалацията на напрежението в Украйна е водеща в
Коментари Харесай

Възраждане за руската инвазия: Който сее ветрове в Косово, жъне бури в Украйна

Темата за ескалацията на напрежението в Украйна е водеща в Народното събрание тази заран, откакто президентът на Русия Владимир Путин разгласи началото на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас.

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов счита, че проблем и за България има в създалата се обстановка. Той означи налагането на глобите и уточни, че страната ни е подвластна в енергетиката от Русия.

Според Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната " би трябвало да се разчита на дипломацията. Той счита, че отбрана на българските жители в този миг е най-важна.

Елена Гунчева от " Възраждане " счита, че България има доста по-сериозни проблеми, които не са свързани с Русия, Украйна или Съединени американски щати.

" Който сее ветрове, жъне стихии. Посятото от Съединени американски щати в Косово, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и още доста други страни обратно във времето се жъне от Русия през днешния ден в Украйна ". Това написа ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов във Facebook.

" България би трябвало изрично да се изправи в отбрана на нашите сънародници и съграждани в Украйна и да направи и невъзможното животът и здравето им да бъдат обезпечени и от двете страни в спора. Ако това не е допустимо, България би трябвало да отвори границите си за всички българи от Донбас, Таврия, Одеска област и Бесарабия, които биха желали да потърсят леговище у нас! ", показва Костадин Костадинов.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов съобщи, че би трябвало България да излезе с единна позиция, осъждайки експанзията на Русия, тъй като това, по думите му, е пълномащабна война.

Времето за снишаване на всички свърши, беше сбит Атанасов.

България би трябвало да има бърза и безапелационна реакция. Това написа ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във Facebook.

Настояваме през днешния ден Народното събрание да одобри обща декларация и да осъди военната експанзия, показва Атанасова. Тя отбелязва, че преди дни ПГ на ГЕРБ-СДС е внесла текст за обща декларация на Народното събрание, която даже още не е прегледана.

ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще упорства да се организира закрито съвещание на Народното събрание, на което държавното управление да показа проект за деяние, декларира Атанасова.

ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще упорства да се организира изключително съвещание на КСНС, добавя още тя.

Тази заран в Народното събрание имаше Председателски съвет, на който ръководителите на парламентарните групи разискаха обща декларация за обстановката в Украйна.

Парламентът ще излезе с обща декларация за Украйна и ще свика изключително съвещание за чуване на службите за сигурност. Това съобщи Андрей Гюров, ръководител на ПГ " Продължаваме Промяната " В съвещанието на председателския съвет не взе участие водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Гюров посочи, че общата декларация ще бъде оповестена сега, в който ръководителят на Народното събрание Никола Минчев се върне в Народното събрание от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност, призован тази заран от президента и висш главнокомандващ Българската войска Румен Радев.

Следим от близко обстановката, тя се трансформира динамично, разяснява депутатът. Той посочи, че най-вероятно ще създадат и изключително съвещание, на което ще бъдат изслушани службите за сигурност и Министерския съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР