Темата за домашното насилие в момента е изключително актуална, защото

...
Темата за домашното насилие в момента е изключително актуална, защото
Коментари Харесай

Компаньон омайва успешно жена, а после я бие редовно

Темата за домашното принуждение сега е извънредно настояща, тъй като в обществото върви спор към Истанбулската спогодба.

Мненията са полярни, само че дамите в риск са измежду нас. В Дир.бг ще ви разкажем истории на дами, които сега търпят и са жертва на домашно принуждение.

Имената и градовете, в които се развиват дейностите, ще променим от съображения за сигурност на пострадалите. Историите обаче са действителни и са ни предоставени от спешен център, в който всекидневно се сблъскват с казуса.

Връзката им стартира преди 4 година в Смолян. Тя има влиятелна специалност, има и личен бизнес - върти ресторант. Така животът я среща с мъж, който кандидатства за сервитьор. Той е с 10 години по млад от нея.

Служебните им връзки скоро прерастват в персонални. Проблемите им стартират още при започване на връзката. Мъжът е недодялан, нападателен, нечовечен в дейностите си на моменти. След един от побоите против нея клиентката е била приета в болница с фрактури в болница.

Въпреки това връзката им продължава и преди 4 години им се ражда дете, което бащата и до този миг не желае да припознае. Скоро по-късно дамата схваща, че мъжът, с който живее, работи като придружител.

Това се отразява зле на бизнеса й и тя взема решение да се реалокира в различен град да живее. Избира Варна. Причината е, че там има близки другари, на които да може да разчита.

За страдание насилникът я последва с обещания, че е завършил към този момент с „ някогашната си работа” и желае още веднъж да са дружно. Така взаимното им общуване продължава, насилието също.

Обяснението на дамата за продължаващата й връзка с насилника е, че изпитва страдание към него. Мъжът е имал мъчно детство, живял е в семейство на принуждение, той самият е ставал жертва на физическо и полово принуждение от страна на татко си. Редица пъти приятелят й е плакал и споделял за тежкото си детство, което кара дамата да … изпитва жалост и съчувствие към него.

След следващ случай, обвързван с физическо принуждение над нея, дамата към този момент търси подпомагане от спешен център.

След съвещания с психолог и правист са й разяснени опциите за протекция съгласно Закона за отбрана против домашно принуждение.

За страдание дамата не желае да започва дело за домашно принуждение с искане за ограничаващи ограничения.

Според психолози дамата е развила т.н.зависимост към насилника, или тъй наречените Стокхолмски синдром, който се преодолява с дълготрайна психическа работа със експерт. Случаят остава отворен за развиване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР