Темата за доходите е винаги актуална, няма политик, който да

...
Темата за доходите е винаги актуална, няма политик, който да
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Ръстът на минималната заплата е 110%, това е работеща икономика

Темата за приходите е постоянно настояща, няма политик, който да не желае да подкрепи жителите да получават повече приходи. Освен ниските равнища на безработицата, хубавото у нас са растежът на междинните приходи, а растежът на минималната работна заплата е със 110%. Което значи, че дейностите на държавното управление са дали своя резултат, тъй като приходите идват от работеща стопанска система. Това съобщи Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика.
" В момента предвиждаме годишно увеличение на минималната работна заплата, както обещахме в предизборната си стратегия на ГЕРБ ", добави Зорница Русинова.
" Средната работна заплата е близо 1100 лв. - растеж приблизително 10% годишно. Тя идва от положителното развиване и повишението на квалификацията. Затова нашата рецепта е да влагаме в познания и умения, в случай че желаеме да имаме високи резултати ", добави тя.
" Около 20 милиона да помогнем на хората с увреждания да работят - до 24 месеца ще субсидираме заплатата му, в случай че бъде нает от български шеф. Тези хора мога да минат за пръв път през образование - професионално, цифрово, езиково. Бонусът, който даваме за пръв път е, че в границите на 6 месеца след привършване на програмата, в случай че работодателят задържи индивида с увреждания, ще получи 6 заплати. Така ще дадем опция за трайна претовареност ", разяснява още Русинова, представена от Канал 3.
Считам, че ние като общество изискуем доста повече на хората с увреждания, съобщи още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР