„Темата за борбата с корупцията и законодателството свързано с нея

...
„Темата за борбата с корупцията и законодателството свързано с нея
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Борбата с корупцията е наш основен приоритет

„ Темата за битката с корупцията и законодателството обвързвано с нея би трябвало да бъде извадена пред скоби в идните диалози и в доста по-голяма конкретика. Ако „ ИТН “ кажат не, тогава към този момент всичко ще е ясно. Ако кажат да и се ангажират не виждам причина ние да затворим още в този момент вратата. Програма беше направена при консултациите за първия мандат и тя е основата, на която стъпваме. Първа точка от нея към този момент е изпълнена – подвига се прага на регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. от 2023 година. При всички случаи ние желаеме да има държавно управление, само че в случай че се наложи ще вървим на избори. “

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БТВ, оповестиха от пресцентъра на партията.

По думите му социалистите към този момент са дали оценка на своите министри в кабинета и тя е доста висока. „ Това са четиримата министри, които стояха най-стабилно и има действителни резултати, които се правят оценка от хората, както и от секторите с които се работеше в стопанската система и промишлеността. В обществената сфера се направиха доста неща, туризма в една комплицирана конюнктура беше избавен. Доколкото не са блестящи оценките ни за някои министри неофициално, не е в този момент момента, в който би трябвало да даваме такива оценки, защото би трябвало да създадем добра атмосфера за идните диалози. Отговорността в действителност е доста огромна и би трябвало да подхождаме умно към това, което идва”, заключи той за присъединяване на министрите от Българска социалистическа партия в кабинета.

„ Казаното от господин Сабрутев доскоро фрапантно се разминава с казаното през вчерашния ден на консултациите от Кирил Петков. Аз от господин Сабрутев останах с усещане, че за тях опцията държавно управление е по-малко евентуална. Докато не са взели финалното решение се надявам Политическа партия деликатно да осмислят какво биха донесли едни нови избори. И редно ли е едни проблеми, които не можем да ги решим по сред си да ги хвърляме още веднъж на жителите, вместо да решаваме проблемите с енергийната рецесия и идната зима “, сподели още Вигенин за настоящата политическа конюнктура.

Социалистът съобщи, че от левицата са били безапелационни по доста въпроси и точно с помощта на тях България не изнася оръжия за Украйна и дефинира това като огромна победа за Българска социалистическа партия, а за изгонените съветски дипломати акцентира, че партията му е имала доста безапелационна позиция в резултат на което са поискали Кирил Петков да не бъде още веднъж претендент за министър-председател.

„ Ние считаме, че това в огромна степен е позиция на Петков и той носи персоналната отговорност. Заедно с това и програмата, която беше контрактувана сме записали, че би трябвало да се възстановяват връзките с Руската федерация и в този смисъл още в този момент можем да стартираме стъпки за решение на казуса с съветското учебно заведение, замразените сметки, културния институт – мисля, че по този въпрос ще има единодушие.

Категорично считаме, че метода по който бяха изгонени дипломатите не е съответен и сходен вид решения в бъдеще би трябвало да се вземат след съвещания сред сътрудниците “, изясни заместник-председателят на Народното събрание за обстановката с изгонването на съветските дипломати.

„ Ние не сме били осведомени, че предстоят такива дейности и не бихме позволили по този метод да се направи. В един миг бяхме на ръба да бъде изгонена дипломат Митрофанова, успяхме да го спрем, тъй като се оказа, че преди да се премине към съответните дейности стартира диалог по това “, съобщи Вигенин и акцентира, че България не може да си разреши да се държи по този метод с Русия.

По думите му президентът би трябвало да бъде оставен и да намерения деликатно по какъв начин да подходи с връчването на третия мандат, тъй като от неговото решение значително зависи и развиването на политическите процеси. „ По-логично е този мандат да бъде даден на Българска социалистическа партия, само че в последна сметка негова е преценката. Ние казахме ясно и намерено, че в случай че мандата бъде връчен на нас ще създадем всички старания, а в случай че не ни бъде връчен - ще участваме в диалозите за основаване на държавно управление “, добави социалистът.

„ Мисля, че в такава комплицирана обстановка би трябвало да се заобикаля подобен вид борба, само че коства ми се в съответните случаи не пристигна първия изстрел от Нинова. В тази обстановка и различен път съм го казвал президентът чакаме да играе позитивна роля в поддръжка на позитивните решения на държавното управление. Към днешна дата коства ми се всички го схващат и би трябвало да има едно общо изпитание за стабилизация “, съобщи Вигенин за нападките на президента Радев към социалистите и персонално към ръководителя на партията Корнелия Нинова.

В умозаключение Кристиан Вигенин сподели, че не трябва да падаме в клопката на социологическите проучваним и това да дефинира политическите решения в страната ни.

" Обръщам се към всички да подходим с оптималната отговорност и схващане за това пред което е изправена България и българските жители “, приключи той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР