„Темата за борбата с корупцията и законодателството свързано с нея

...
„Темата за борбата с корупцията и законодателството свързано с нея
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Борбата с корупцията е наш основен приоритет

„ Темата за битката с корупцията и законодателството обвързвано с нея би трябвало дабъде извадена пред скоби в идните диалози и в доста по-голямаконкретика. Ако „ ИТН " кажат не, тогава към този момент всичко ще е ясно. Акокажат да и се ангажират не виждам проблем ние да затворим още в този момент вратата.Програма беше направена при консултациите за първия мандат и тя е основата,на която стъпваме.

Първа точка от нея към този момент е изпълнена - подвига се прага нарегистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. от 2023 година. При всички случаи ниеискаме да има държавно управление, само че в случай че се наложи ще вървим на избори. " Това заявизаместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БТВ.По думите му социалистите към този момент са дали оценка на своите министри в кабинета и тя е доста висока. „ Това са четиримата министри, които стояха най-стабилно иима действителни резултати, които се правят оценка от хората, както и от секторите с коитосе работеше в стопанската система и промишлеността. В обществената сфера се направихамного неща, туризма в една комплицирана конюнктура беше избавен.

Доколкото не са блестящи оценките ни за някои министри неофициално, не е в този момент момента, в койтотрябва да даваме такива оценки, защото би трябвало да създадем добра атмосфераза идните диалози. Отговорността в действителност е доста огромна и би трябвало да подхождаме умно към това, което идва ", заключи той за присъединяване на министритеот Българска социалистическа партия в кабинета.„ Казаното от господин Сабрутев доскоро фрапантно се разминава с казаното вчерана консултациите от Кирил Петков. Аз от господин Сабрутев останах с усещане, чеза тях опцията държавно управление е по-малко евентуална.

Докато не са взели финалноторешение се надявам Политическа партия деликатно да осмислят какво биха донесли едни нови.избори. И редно ли е едни проблеми, които не можем да ги решим по сред си да ги хвърляме още веднъж на жителите, вместо да решаваме проблемите с енергийната рецесия и идната зима ", сподели още Вигенин за актуалнатаполитическа конюнктура.

Социалистът съобщи, че от левицата са били безапелационни по доста въпроси иименно с помощта на тях България не изнася оръжия за Украйна и дефинира това като огромна победа за Българска социалистическа партия, а за изгонените съветски дипломати акцентира, че партията му е имала доста безапелационна позиция в резултат на което са поискали Кирил Петков да не бъде още веднъж претендент за министър-председател. „ Ние считаме, че това в огромна степен е позиция на Петков и той носи персоналната отговорност.

Заедно с това и програмата, която беше контрактувана сме записали,че би трябвало да се възстановяват връзките с Руската федерация и в този смисълоще в този момент можем да стартираме стъпки за решение на казуса с съветското учебно заведение,замразените сметки, културния институт - мисля, че по този въпрос ще има единодушие. Категорично считаме, че метода по който бяха изгонени дипломатите не е съответен и сходен вид решения в бъдеще би трябвало да се вземат следконсултации сред сътрудниците ", изясни заместник-председателят на Народното събрание за обстановката с изгонването на съветските дипломати.„ Ние не сме били осведомени, че предстоят такива дейности и не бихмедопуснали по този метод да се направи.

В един миг бяхме на ръба да бъде изгонена дипломат Митрофанова, успяхме да го спрем, тъй като се оказа, че преди да се премине към съответните дейности стартира диалог по това ", съобщи Вигенин и акцентира, че България не може да си разреши да се държи по тозиначин с Русия.По думите му президента би трябвало да бъде оставен и да намерения деликатно по какъв начин да подходи с връчването на третия мандат, тъй като от неговото решение значително зависи и развиването на политическите процеси. „ По-логично е този мандат да бъде даден на Българска социалистическа партия, само че в последна сметка негова е преценката. Ние казахме ясно и намерено, че в случай че мандата бъде връчен на нас ще създадем всички старания, а в случай че не ни бъде връчен - ще участваме в диалозите за основаване на държавно управление ", добави социалистът.

„ Мисля, че в такава комплицирана обстановка би трябвало да се заобикаля подобен вид борба, само че коства ми се в съответните случаи не пристигна първия изстрел от Нинова. В тази обстановка, и различен път съм го казвал, чакаме Президентът да игра еположителна роля в поддръжка на позитивните решения на държавното управление. Към днешна дата, коства ми се всички го схващат и би трябвало да има едно общо изпитание за стабилизация ", съобщи Вигенин за нападките на президента Радев към социалистите и персонално към ръководителя на партията Корнелия Нинова.В умозаключение Кристиан Вигенин сподели, че не трябва да падаме в клопката на социологическите изследване и това да дефинира политическите решения в страната ни. „ Обръщам се към всички да подходим с оптималната отговорност иразбиране за това пред което е изправена България и българските жители ",завърши той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР