Темата свързана с финансирането на НАТО е стара и дори

...
Темата свързана с финансирането на НАТО е стара и дори
Коментари Харесай

Калфин: Исканията на Тръмп не са партньорски

Темата обвързвана с финансирането на НАТО е остаряла и даже и сега няма нищо ново като детайл в нея. Всъщност американският президент Доналд Тръмп си направи една прелестна подготовка за срещата с Владимир Путин, която следва. С това на процедура се изчерпи неговото присъединяване на срещата на върха на НАТО. Разклащайки НАТО, разклащайки Европейски Съюз, нещо, което той общо взето прави от началото на мандата си, не може да направи нищо друго с изключение на да достави голямо наслаждение на неговия съветски сътрудник. Това съобщи в ефира на Нова телевизия членът на Народно събрание на АБВ Ивайло Калфин.

Той бе безапелационен, че в основата на настояванията на Тръмп стоят стопански ползи, които движат колелото на американската промишленост, за което има редица очевидни доказателства. „ Средствата за защита на другите страни няма по какъв начин да бъдат съпоставени. Например България не инициира и не взе участие във военни спорове надалеч отвън територията си. Така че няма по какъв начин ние да си съпоставяме разноските за защита да вземем за пример с тези на американците, които са на всички места по света.

Има обаче един различен значим въпрос, който би трябвало да се сложи и на американския президент, и на други държавни глави на страните членки на НАТО. Разходите за защита за страни като България са експорт на брутен артикул, тъй като ние съвсем всичко внасяме, като се изключи заплатите на военнослужещите. Докато разноските за защита са доход за американската стопанска система и за тези, които създават оръжия. Виждаме по какъв начин им процъфтява военната промишленост с тези спорове по света. Това не е партньорско и не е заслужено ", безапелационен беше той.

Ивайло Калфин даде образец и с други инициирани от Съединени американски щати системи за сигурност, които вливат милиарди от източноевропейските страни във военната промишленост на Съединени американски щати и други страни. „ Източна Европа харчи средства за защита с неразбираем резултат. Преди години да вземем за пример имаше едно американско искане за противоракетен щит, който в последна сметка се разположи в Румъния и Полша, където двете страни се оказа, че ще платят големи средства за монтиране на американски системи, ракети, радари и така нататък Тогава имаше искане и към България, само че страната ни отхвърли. Тези системи не са за отбрана от Русия, тогава се говореше, че са за отбрана от Иран, от разнообразни терористични групировки и така нататък Трябва обаче да е ясно, че това коства милиарди на източноевропейските страни, и то милиарди, които общо взето влизат в американската стопанска система “.

В умозаключение Калфин разяснява и абсурда сред Тръмп и Меркел, обвързван с доставките на газ за Германия от Русия и газопровода „ Северен поток 2 “. „ Сега диалогът сред Тръмп и Меркел беше разкрит откъм наличие до прекаленост. Той се сведе до това американският президент да каже: „ Ние ви пазим от Русия “. Или другояче казано: „ Ние ще ви пазим от Русия, само че вие ще си купувате нашия шистов газ, който обаче е по-скъп “. На което немската канцлерка му отговори, че Германия е страна, която си взема сама решенията. Тук сме очевидци на някаква форма на колониално отношение от страна на Съединени американски щати, тъй като те споделят: „ Ние ще си държим войските, само че вие ще си купувате нашия артикул, няма значение, че е по-скъп “. Това няма нищо общо с партньорството и със взаимната защита, заложени в основата на НАТО “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР