Темата Скрипал е изключително важна и сериозна. Тя подлежи на

...
Темата Скрипал е изключително важна и сериозна. Тя подлежи на
Коментари Харесай

Ето как Лиляна Павлова коментира позицията на България по случая Скрипал

Темата " Скрипал " е извънредно значима и сериозна. Тя предстои на доста разбори. Точно заради тази причина премиерът привиква на следващия ден Съвета по сигурността, където ще бъде изслушан дипломат Бойко Коцев. Според мен нашата позиция е уравновесена. Не би трябвало да политизираме и истеризираме по тематиката. Важно е да вземем решението, когато имаме действителни данни и обстоятелства. Да оставим способените органи и службите да си свършат работата.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, пише novini.bg. " Европредседателството върви доста сполучливо. Предстои в действителност историческа среща на 16 и 17 май в София. Тогава ще се срещнат безусловно всички водачи на страните в Европейски Съюз, както и Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. В тази лидерска среща ще сложим няколко съществени тематики като цифровата инфраструктура на Европа. На 18 май към 28-те водачи на европейските страни ще се присединят и ръководителите на страните от Западните Балкани. Тогава ще беседваме по един от главните цели на нашето председателство, а точно присъединението на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз. Ние не можем да обещаем на нашите съседи, че на тази среща те ще се причислят към Европейски Съюз, само че е реалност, че за първи път от 15 години тази тематика е дейна и се повдига ", безапелационна беше Павлова.

" Темата за двойния стандарт при харните също е извънреден значим за нас. Ние желаеме да създадем единни стандарти за всички страни в Европа, без значение дали приказваме за бебешки храни, перилни препарати и тн. Водим доста дейна политика освен тук в България, само че и в Брюксел. Усеща се една смяна в отношението към България. Може би имаше подценяване за това по какъв начин ще се оправим чисто организационно и дали ще решим избрани въпроси. За тези три месеца успяхме да обърнем мнението за България. Обърнахме имиджа на страната ", похвали се министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР