Темата се политизира, но мисля, че се търси решение и

...
Темата се политизира, но мисля, че се търси решение и
Коментари Харесай

Нено Димов не вижда вина в сегашните властимащи за водната криза в Перник

Темата се политизира, само че мисля, че се търси решение и държавното управление доста ясно го сподели. Това съобщи екоминистърът Нено Димов, който отговори по този начин на въпрос ще стане ли ясно кой е отговорен за случилото се в Перник.
На втори въпрос – закъсняха ли ограниченията, отговорът беше, че " при всички случаи " водопреносната мрежа би трябвало да се поддържа. Само Перник като регионален център не подаде план по Оперативна програма " Околна среда " за воден цикъл, настоя Димов и добави, че не може да каже за какво се е получило по този начин. И продължи пред Българска национална телевизия по какъв начин през ноември 2013 година са спрени оперативните прогами, в това число " Околна среда " и " единствено неимоверните старания на държавното управление на Борисов " избавили загуби за милиони.
Въпрос на ръководство на локалното ВиК – по този начин Димов разяснява пред Българска национална телевизия за какво чак в този момент са се намерили 30 млн. лв. повече за оправяне на инфраструктурни проблеми във ВиК бранша в Перник.
Още септември беше ясно, че водата, която има в язовир " Студена ", ще стигне до края на годината, продължи с обясненията екоминистърът. Според Димов обаче, това било предугаждане " при никакъв воден доход ", което никой не очаквал.
На непосредствено запитване за какво Димов не се е отдръпнал от поста си, до момента в който тече следствието кой е отговорен за водната рецесия в  Перник, той отвърна, че дружно с районния министър Петя Аврамова трябвало да оказват помощ на държавното обвиняване да разбере точните проблеми в Перник.
За Ботевград и вероятни проблеми там Димов трансферира топката на Петя Аврамова – язовир " Бебреш " не се следи от Министерство на околната среда и водите, посочи той, само че добави, че районният министър към този момент дала гаранции, че няма да има проблеми. И даде образец по какъв начин при Сливен нямало проблем, при Антоново и Дяково имало под 50% запълняемост, само че всичко вървяло добре.
Какво е ситуацията с повредите по ВиК мрежата и от кой момент се знае - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР