Темата се обсъжда много в социалните мрежи - животът в

...
Темата се обсъжда много в социалните мрежи - животът в
Коментари Харесай

Живот в изолация без излишни килограми – как лесно да го постигнем

Темата се разисква доста в обществените мрежи - животът в изолираност ще докара до наддаване на телесно тегло, съобщи Франс прес. Става въпрос за неизбежно следствие, само че и за чудесна опция да се заемем с готвене, увериха специалисти.
"Не знам дали ще сме помъдрели след края на това тестване, само че сигурно ще сме затлъстели. Аз самата съм склонна да похапна шоколад, вместо ябълка. Това може да ни изиграе неприятна смешка ", предизвести диетоложката Беатрис дьо Рейнал, която поучава да се понижи потреблението на храна.
Заседнал метод на живот, понижена физическа интензивност, непосредственост до хладилника и изкушения образуват избухлив за поддържане на линията коктейл, който е неповторим за толкоз дълъг интервал.
"Вече имахме опасения, свързани с дефицит на някои артикули по време на войната в Персийския залив или през интервали след атентати, когато хора се затваряха у дома, само че отиваха на работа. Но в тази ситуация част от популацията не работи и не се движи ", съобщи Паскал Ебел от Френския център за проучване и наблюдаване на изискванията на живот.
"При липса на каквато и да било физическа интензивност, човек гори 200-400 калории по-малко. Затова би трябвало да понижим порциите и да се движим ", разясни диетоложката Женифер Обер.
Когато интервалът генерира доста стрес заради боязън от гибел, заболявания или финансови проблеми, храненето е самобитно леговище. При състояние че прекарваш цялото си време вкъщи, е елементарно да ядеш повече, в сравнение с е рационално, означи Британската фондация по храненето.
Животът в изолираност има своето отражение и върху метода на хранене.
"Хората, които имат деца, ще е добре да сготвят спагети болонезе, с цел да може всички да са удовлетворени. Така ще се избегне опцията родителите да убеждават децата си да употребяват нежелано от тях ядене, да вземем за пример спанак ", сподели специалистът Джулиан Мърсиър.
Паскал Ебел обаче напомни, че не всички готвят вкъщи и че в някои семейства с ниски приходи липсват готварски печки.
С това е обвързвана наклонността да се употребяват подготвени храни, които изчезнаха от супермаркетите, откакто хората в началото се втурнаха да купуват тестени произведения и ориз.
Експертите предлагат хората да употребяват храна единствено в избрани часове на деня, а не през целия ден, да са дейни физически и да готвят допустимо най-често вкъщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР