Темата със субсидирането на медии от държавата отдавна е на

...
Темата със субсидирането на медии от държавата отдавна е на
Коментари Харесай

Ето по колко плаща държавата на отбрани медии

Темата със субсидирането на медии от страната от дълго време е на фокуса на публичното внимание или най-малко на избрана част от обществото. Официален доклад на едно място за това няма, само че след отговор на заложени въпроси по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) от страна на основния редактор на уеб страницата Bulgaria News и на уеб страницата 5GmediA Соня Колтуклиева Министерският съвет даде данни, които демонстрират доста, написа actualno.com.

Статистиката, дадена от страната, се отнася за интервала януари 2014 - февруари 2019 година и касае отпуснатите средства по оперативни стратегии т.е. такива, от които идват и евросредства. В някои от случаите обаче пораждат основателни въпроси по какъв начин получилите парите медии са съумели да се преброят за тях поради някои критерии, с цел да ги вземат.

Медийната независимост за последно е била толкоз лимитирана в края на Студената война. Тази констатация прави годишният отчет е на Съвета...

Такъв да вземем за пример е казусът с известната Илиана Беновска и радио К2. Чрез радиото  тя е получила 203 651,60 лв. .

Най-щедри към Беновска са били от Министерството на стопанската система - по оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност ” Беновска е отличена със 114 981,60 лева; по Програмата за развиване на селските региони - с 45 792 лева; по оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ” - с 24 000 лева; по оперативна стратегия “Региони в напредък ” - с 11 016 лева; по оперативна стратегия “Околна среда ” - със 7 862 лв..

Според Соня Колтуклиева обсегът на Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) изключва София и регионалните градове, въпреки че в оповестените данни на официалния сайт на Държавен фонд " Земеделие " проличава, че има утвърден документ за ПРСР за интервала 2014 - 2020 година, в който написа, че " програмата ще се ползва на цялата територия на Република България ". Министерството на земеделието е предоставило на радио К2 45 792 лв., което Колтуклиева вижда като нарушаване на разпоредбите и по тази причина насочва питане до ОЛАФ дали тези средства са били предоставени закономерно.

Сериозно  усещане прави, че  частната Нова телевизия (включително радиото и сайтът) е получила повече средства от Българска национална телевизия . Нова телевизия (плюс радио Нова нюз и сайт) са получили 1 561 626,84 лв., до момента в който за Българска национална телевизия са отишли 1 080 006,73 лв..

Руският предприемач Евгений Лебедев е продал 20% от компанията " Лебедев Холдингс ", която има контролния пакет акции от лондонския в...

При радиостанциите  Дарик радио е получило повече средства (629 228,04 лева), в сравнение с Българското национално радио (399 028,08 лева). Припомняме, че радиото в действителност е под шапката на Nova Broadcasting Group.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР