Темата с расизма във футбола е актуална от доста време,

...
Темата с расизма във футбола е актуална от доста време,
Коментари Харесай

Невиждано посрещане на англичаните в Косово: Добре дошли, братя!

Темата с расизма във футбола е настояща от много време, само че в последните седмици тя стана още по сензитивна, изключително за англичаните. Скандалите по време на европейската подготовка против България в София наляха още масло в огъня, а расистките викания от трибуните на националния стадион „ Васил Левски” доведоха да това родните национали да играят без поддръжката на почитателите в последния мач от квалификационната акция против Чехия.

В същото време Англия завършва с мач против Косово в Прищина, където футболистите на „ трите лъва” бяха посрещнати уместно.

Плакати в поддръжка на Рахийм Стърлинг и компания са честа панорама по балконите на жилищните блокове в столицата.

На един от главните площади на Прищина пък се появи винил с надпис „ Добре пристигнали, братя”, като на него още се изобразени част от британските национали, включително и Стърлинг.

Няколко дни преди мача президентът на локалната футболна федерация пък предизвести англичаните, че няма от какво да се тормозят, защото Косово не се слави с репутацията на Черна гора и България, където футболистите на „ трите лъва” бяха обиждани на расистка основа.

„ Това е в действителност доста топло посрещане. Мисля, че този мач е същински празник за Косово. Жалко, че не съумяха да се класират за финалите. За играчите на Косово няма никакво напрежение сега и съм сигурен, че ще създадат мощно показване. Те имат опцията да създадат исторически резултат и съм сигурен, че ще ни посрещнат по брилянтен начин”, показа селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

What a place Kosovo is. Unreal welcoming for England fans
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР