Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия

...
Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия
Коментари Харесай

Степан Хиндлиян за расисткия скандал: Темата се преекспонира

Темата с расисткия скандал от мача сред България и Англия е мощно преекспонирана, всекидневно сме очевидци на ксенофобски изявления и държание, и то в това число от хора, които са във властта. Държавата не прави безусловно нищо, с цел да се предотвратяват тези неща. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Степан Хиндлиян, ръководител на Националния клуб на последователите на " Левски ".

Гост по тематиката беше и Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

Степан Хиндлиян: Много е комфортно да се трансферира виновността постоянно на някакви проведени групи от хора - левскари, ултраси и така нататък На стадиона е имало жестове и подвиквания от безусловно всевъзможен набор от хора, които са били там. Фокусът е хвърлен върху една група от хора.Става въпрос за доста тежка форма на двуличие.Тихомир Безлов: Групата, която беше там, вдигайки ръце, имитирайки хитлеристки жестове, те бяха релативно дребна група. След мача в Англия се знаеше, че се обрисува подобен скандал. Българските фракции доста ясно знаят казуса с расистките жестове и го употребяват. Този модел от няколко години се знае в България и беше употребен за изнудването на притежателите на футболни клубове.
По думите му офанзивата е умишлена и планувана, британските медии го чакаха с огромно неспокойствие. Хиндлиян отхвърли сходно нещо.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР