Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия

...
Темата с расисткия скандал от мача между България и Англия
Коментари Харесай

Степан Хиндлиян за расисткия скандал: Темата се преекспонира

Темата с расисткия скандал от мача сред България и Англия е мощно преекспонирана, всекидневно сме очевидци на ксенофобски изявления и държание, и то в това число от хора, които са във властта. Държавата не прави безусловно нищо, с цел да се предотвратяват тези неща. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Степан Хиндлиян, ръководител на Националния клуб на последователите на "Левски ".

Гост по тематиката беше и Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

"Много е комфортно да се трансферира виновността постоянно на някакви проведени групи от хора - левскари, ултраси и така нататък На стадиона е имало жестове и подвиквания от безусловно всевъзможен набор от хора, които са били там. Фокусът е хвърлен върху една група от хора.Става въпрос за доста тежка форма на двуличие ", счита Степан Хиндлиян.

"Групата, която беше там, вдигайки ръце, имитирайки хитлеристки жестове, те бяха релативно дребна група. След мача в Англия се знаеше, че се обрисува подобен скандал. Българските фракции доста ясно знаят казуса с расистките жестове и го употребяват. Този модел от няколко години се знае в България и беше употребен за изнудването на притежателите на футболни клубове ", сподели Тихомир Безлов.

По думите му офанзивата е умишлена и планувана, британските медии го чакаха с огромно неспокойствие. Хиндлиян отхвърли сходно нещо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР