Темата с оставките в МВРслед вчерашното убийство на граничен полицайвлезе

...
Темата с оставките в МВРслед вчерашното убийство на граничен полицайвлезе
Коментари Харесай

„Прекалено” и „несериозно”. Депутатите за исканите оставки на Демерджиев и Тодоров

Темата с оставките в МВРслед вчерашното ликвидиране на граничен полицайвлезе в коридорите на Народното събрание. За оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров упорстват отГЕРБ-СДС.

Искането им не срещна поддръжката на останалите парламентарно показани партии. Някои от тях го дефинираха като „ прекомерно ” и „ несериозно ”.

“Поискахме оставката на вътрешния длъжностен министър Иван Демерджиев, който носи политическата отговорност и тази на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който носи оперативната отговорност.Липсва съгласуваност сред българското държавно управление и Република Турция и Гърция явно, а това до преди години не можеше да се види. Откакто пристигнаха Политическа партия и служебните държавни управления на Радев, започнаха проблемите с мигрантски напън и проблемите с защитата на границата ”, коментираМитов.

Митов разяснява и думи на Явор Божанков от Българска социалистическа партия, че оградата е строена по времето на ГЕРБ.

" Първо оградата не е строена по наше време, второ допреди две години нямаше такива проблеми ", съобщи той.

Според Атанас Атанасов от „ Демократична България ” настояването за оставки е пресилено и несериозно. По думите му вътрешното министерство има доста насъбрани проблеми от времето на ГЕРБ.

“За тази ограда бяха изхарчени 200 млн. лева Тези отрицателни последствия не са вследствие от работата на Демерджиев, те са от времето на ГЕРБ, тъй че Борисов да не бяга от отговорност ”, подчертаАтанасов.

Във вторник от Българска социалистическа партия оповестиха, че са внеслизаконодателни променив Наказателни кодекс, касаещи фрапантно увеличение на наказванията отнемане от независимост, на санкциите, както и лишаване напълно на имущество на каналджиите.

" Това, което се случи на границата сред България и Турция, е неприемливо посягане. За нас не е задоволително просто да установяваме казуса, трябват драконовски ограничения. Внесохме промени в Наказателния кодекс, които касаят фрапантно нарастване на ограниченията ", съобщи Нинова.

Пред публицисти в Народното събрание водачът на партията Корнелия Нинова посочи, че депутатите като законодатели би трябвало да подсигуряват недопечен закон, да наблюдават и управляват осъществяването му. Нинова добави, че към момента не са търсили поддръжка от останалите парламентарно показани партии.

Припомняме, че във вторник на ексклузивен брифинг лидерътГЕРБ Бойко Борисов също изиска оставката на Иван Демерджиев.

" Вътрешният министър, както и неговия предходник, обикаля и се занимава с нещата, които не са му работа. В същото време - нулево справяне по границата, полицейска кръв по улиците, произшествия с служители на реда, пияни и дрогирани служители на реда. В двете крайности герои с чадъри над тях. Как може да няма оставки в Министерство на вътрешните работи, това е следващият случай. Навсякъде е цялостно с мигранти. Нахалство е вътрешният министър Иван Демерджиев да не подава оставка ", разяснява Борисов.

В понеделник в престрелка на оградата по границата с република Турция. Служителят на реда еатакуван от група трафиканти, удостовери основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

Заедно с убития служител на реда по граничната ограда е патрулирал и военнослужещ, който е съумял да се прикрие. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че в опазването на границата ще бъдат включени по-мощни оръжия, с които ще се стреля при всяко подозрение, че животът на български чиновник на реда е в заплаха.

В навечерието на професионалния празник на Министерство на вътрешните работи, граничният служител на реда сержант Петър Бъчваров е разкрил срез в оградата по границата с република Турция. Той е работил в екип с военнослужещ, уточни основният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров.

Светлината от полицейския фенер е посрещната с незабавен изстрел от другата страна на оградата. Той убива сержант Петър Бъчваров, улучвайки го в главата.

Министерство на вътрешните работи ще вземе ограничения за сигурността на съставите си – основен комисар Петър Тодоров е разпоредил във всеки наряд да има дълго оръжие. Той удостовери, че по българския екип са стреляли каналджии, които са се опитвали да преминат през границата.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че е получил увещание за подпомагане от турските управляващи. Той призна, че оградата по границата е в доста неприятно положение.

По думите на Демерджиев е имало несполучливи опити гранични служители на реда да бъдат атакувани с хладни оръжия, само че офанзивата с огнестрелно оръжие, той дефинира като невиждана.

Вътрешният министър уточни, че в нощно време видеонаблюдението по границата хваща силуети, само че не и лица, които да бъдат разпознати. По думите на Демерджиев се знае посоката, в която с тръгнала групата трафиканти и тя се търси от турските управляващи.

Началникът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов заяви, че еразпитан военнослужещият, попаднал в престрелката, в която бе погубен граничният служител на реда. На мястото се прави оглед и се събират записите от камерите. По думите му, не е изключено български следователи да заминат за Турция.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР