Темата с българското европредседателство се товари с прекалено много очаквания

...
Темата с българското европредседателство се товари с прекалено много очаквания
Коментари Харесай

Проф. Тодор Галунов: Товарим европредседателството с прекалено много очаквания

Темата с българското европредседателство се товари с прекомерно доста упования и се преекспонира. Това съобщи пред БНР политологът проф. Тодор Галунов.
" Може би би трябвало отново да повторим, че председателството е по-скоро една техническа процедура, една рутинна процедура в границите на Съвета на Европейски Съюз. Всякакви изявления, че това е някакъв извънреден късмет за България, че е някакъв неповторим късмет, са много пресилени. Няма нищо неповторимо в това една страна, която е към този момент 10-11 години член на Европейски Съюз да поеме техническото управление на Европейски Съюз за този интервал и да си свърши добре работата ", разяснява Галунов.

По думите му актуалният модел на говорене издава комплексите ни.

" Ние сме равнопоставена страна и просто би трябвало да си свършим работата като ръководители на Съвета на Европейски Съюз. Може би някои партии от опозицията си вършат сметката тъкмо по време на европредседателството да покажат, че България има и проблеми, само че тук претекстът е като че ли още веднъж същият – да видят европейците, че нещата в България не са чак толкоз добре. В този смисъл вотът на съмнение няма да мине, аз съм уверен в това, просто няма математическо болшинство. Това е един опит на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да покажат, че все още те демонстрират някаква по-сериозна политическа интензивност и пробват да намерят слабите места в кабинета ", добави Галунов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР