Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в

...
Темата по отношение справянето с проблема с бездомните кучета в
Коментари Харесай

Нова наредба за бездомните кучета и контролно звено готвят в Асеновград

Темата по повод оправянето с казуса с бездомните кучета в Асеновград бе разисквана сред жители и управлението на общината. Представители на неправителствената организация " Дай лапа " желаеха от градската администрация правене на напълно нова разпоредба. В нея се планува да бъдат разказани разпоредбите за регистрация на домашните животни и способи за понижаване популацията на безстопанствените четириноги. Документът ще бъде подложен на публично разискване и дискутиран на съвещание на Общински съвет-Асеновград.
В новата разпоредба ще се обърне изключително внимание на регистрационния режим - обмисля се стопаните, чиито кучета са кастрирани, да бъдат освободени от заплащане на налог за домашно животно или освободени от подобен. Предвижда се и основаване на надзорен орган, който да следи за съблюдаване клаузите на наредбите. Контролиращите чиновници ще имт право да ревизират и изисикват от стопаните на домашни кучета документите на четириногите си.
Освен това, ще бъде основан и указател на бездомните кучета в Асеновград, като ще бъде обновен и този, за домашните четириноги. Междувременно, община Асеновград се ангажира и с осъществяване на концепцията да се откри ветеринарен доктор, който да прави кастрация на животни на територията на града. Целта е той да откликва съвсем незабавно при потребност и да се спестят разноски за превоз на животните до Пловдив. Заместник-кметът на града инженер Стоян Димитров даде обещание пред присъстващите, че по-късно, ще се намерения и за общинско помещение, в което да се прави кастрация на безстопанствени животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР