Темата не е нова. За първи път формулата мека конфедерация

...
Темата не е нова. За първи път формулата мека конфедерация
Коментари Харесай

Разпадът на Русия вече е текуща реалност

Темата не е нова. За първи път формулата ”мека конфедерация Русия ” се появи през март 1996 година После, когато ситуацията на Русия сякаш се усъвършенства, тематиката отстъпи на назад във времето.
Но през 2019 година, след 11-годишно маршируване на място (2009–2019 г.), потвърдено от статистиката на Росстат, а в действителност очевиден декаданс и разпад на човешката и на софтуерната инфраструктура на страната, тематиката „ Конфедерация Русия” (КР) още веднъж стана настояща като вероятност за " различен разпад ".

Китайският фактор също е деен, в случай че не и основен съставен елемент в полемиката за курса към конфедеративна конструкция. Поне за локалните " елити ". За тези „ елити”, които някои назовават „ аристократи от бунището”, Китай към този момент се е трансформирал в сериозен източник на приходи посредством формален и незаконен експорт на дървесина, предоставяне под аренда на аграрни земи, експорт на меден концентрат, ходатайство и импорт на евтини китайски битови артикули и т. н.

Какво мисли по въпроса локалното население, така наречен „ елементарни хора”? Явно не му пука. Мнозинството от локалното население е отпуснало ръце, отказало се е от дейна позиция и от битка за бъдещето си. Единстнвеното нещо, което към момента го сплотява и засилва, е общата ненавист против Москва, която заграбва две трети от налозите му, без да предлага нищо, с изключение на промишлените и битовите си боклуци, които изхвърля по-далеч от столицата.

И население, и „ елити” се стремят да лимитират до най-малко и контактите с Москва, и паричните потоци, течащи към нея. На този декор китайците напълно не наподобяват като опасност. Поне до момента в който се държат деликатно.

Постоянното утежняване на обстановката в филантропичната област е аргументиран фактор за „ мекия разпад” на РФ. Което е явно и за „ елитите”, и за „ обикновените” хора.

Нищо, че путинските зомбиращи телевизионни „ сандъци” безспирно дърдорят за някакъв национализъм. Но обективната действителност на деградиращия човешки капацитет наред с падащото витално ниво обезвреждат въздействието на „ зомбосандъка”. Крайният резултат е все по-силна двигателна сила към мек разпад.

Ако деструктивното влияние на путинския режим не бъде прекъснато, след 15-20 години съветската страна ще се окаже без запаси и с изцяло деградирало население.

Всяка минута в Русия умират петима, а се раждат единствено трима души. Смъртността надвишава раждаемостта 1,7 пъти, като в някои райони съотношението е едно към две или три.

В Русия публично са регистрирани:

— алкохолици — над 4 580 000 души,

— наркомани — над 8 870 000,

— с душевен болести — 978 000,

— туберкулозно заболели — към 890 000,

— инфектирани с ХИВ-вирус - към 2 380 000.

РФ е преди всичко в света по:

— умишлени убийства;

— деца и юноши-пушачи;

— рушвети за влизане във висши образователни заведения;

— възходящ брой на пушачи;

— пътно-транспортни произшествия;

— самоубийства след младежи от 15 до 19 години и измежду мъжкото население от всички възрасти;

— безспорни стойности на демографски срив;

— самоубийства на остарели хора (заради мизерни пенсии или заради неналичието им);

— изоставени деца;

— смъртност от сърдечно-съдови заболявания;

— пациенти на психиатричните клиники;

— търговия с хора;

— аборти и смъртност при раждане;

— ползване на хероин (21 % от международното производство);

— приложимост на алкохол и спиртни напитки;

— напредък на заболелите от СПИН;

— авиационни произшествия (13 пъти над междинното международно равнище).

Русия използва над 20 % от международното произвеждане на хероин (около 300 тона годишно) на стойност към 36 милиарда $ и заема трето място в света по брой на наркомани след Афганистан и Иран. Годишно деца и младежи харчат за опиати 2,5 милиарда $. Всеки ден в Русия от свръхдоза умират към 100 души.

През 2014 година съветската статистическа работа Росстат направи аналитично проучване за разпределението на приходите сред другите пластове от популацията. Оказа се, че 90,9 % от хората живеят в бедност или балансират към нивото на бедността.

В средата на 2019 година 40 % от хората не живеят, а оцеляват със междинни приходи на глава от популацията не повече от 20 000 рубли (около 552 лева.). Броят на хората със междинни приходи, по-заможните и богатите както през 2014 година не надвишава 10 % от популацията.

По данни на Сметната палата демографският срив се форсира четвърта поредна година. През първите осем месеца на 2019 година популацията на Руската федерация е намаляло с 219 200 души, което е 1,3 повече от 2018 година Тенденцията сочи, че за цялата 2019 година негативният приръст ще доближи 280 000 души, а през 2020 година може да надвиши 300 000 души.

Към 1 септември 2019 година популацията на РФ наброява 146,7 млн. души, като притокът на мигранти отчасти покрива негативния приръст единствено със 76 %.

Местните управляващи в гр. Вихоревка, Иркутска област, са създали обществена стратегия за събиране на труповете на бездомни хора, умряли на улицата. Фирмата, която предстаи да завоюва състезанието, ще се задължи да прибира годишно телата на не по-малко от 18 мъртви несретници. За тази цел в градския бюджет са заделени 46 000 рубли (1 268 лева.).

Пропорционално по отношение на популацията на цяла Русия този индикатор приказва за 120 000 бездомници, годишно умиращи по улиците.

В раздел People and Society Сайтът на американското Централно разузнавателно управление на САЩ показва още по-стряскащи цифри за внезапния пад на съветското население. Оказва се, че с цел да не ни плаши, Росстат грижливо не регистрира забележителен % от умрелите съветски жители.

Александър Немец

„ Каспаров.ру”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР