„Темата която е важна за прокуратурата е противодействие на престъпността

...
„Темата която е важна за прокуратурата е противодействие на престъпността
Коментари Харесай

Гешев: Най-важната тема за прокуратурата е противодействие на престъпността

„ Темата която е значима за прокуратурата е противопоставяне на престъпността и се надявам да има взаимоотношение сред нас и Министерство на вътрешните работи. “ Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

„ Министерство на вътрешните работи проверяват, а ние упрекваме, само че за жалост през последните месеци виждаме резултата от това че няма синхрон. Виждаме хакерски офанзиви против медии, които се надявам да бъдат разследвани. Наблюдава се взрив на престъпността. Зачестяват битовите закононарушения както и телефонните измами. “, добави той.

На въпрос на публицисти, че силовият министър Бойко Рашков счита, че прокуратурата работи в отбрана на някогашната власт той съобщи: „ Кажете ми едно нещо, което Рашков е споделил и се е оказало правилно “.

Главният прокурор разяснява и тематиката, че ГДБОП е направило опит да се намеси в работата на наблюдаващите прокурори по случая Автомагистрала „ Хемус “.

„ Има противозаконен напън, от тях се е желало да бъде смачкано дело. Да не стачкуват мярката „ домакински арест “ на арестувания. Искали са да бъде пуснат, даже да може да може да пътува, че той по този начин може да се укрие. Лъжа е, че прокуратурата разпитва. Разпити се вършат от Министерство на вътрешните работи. Те са могли да го разпитват всеки ден по няколко пъти. Защо в почивен ден викат прокурор, евентуално е желано нелегално заричане “, добави обвинител номер едно.

„ Радвам се и е обикновено политиците да ми желаят оставката. Ако политиците не ми желаеха оставката, нещо нямаше да е наред – щеше да значи, че прокуратурата не съблюдава разделянето на управляващите и в някакво взаимоотношение с политиците “, разгласи Обвинител №1, като добави, че „ прокуратурата си прави работата за първи път от 1989 година насам “ За първи път има 3 милиарда запорирани лв., това е доста съществено съображение да ми желаят оставката – това не е съображение на българските жители, в това число и на протестиращите такива.. “

Според него „ войната “ на политиците със правосъдната власт опонира на европейските полезности.

„ Аз съм сигурен, че ще има европейска реакция, уверен съм, че ще има реакция против закриването на спецструктурите – те са по рекомендация и неведнъж бяха похвалени “, съобщи Иван Гешев.

Той уточни, че има „ непрекъснат контакт “ с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши: „ Това, което знам от персонален диалог, е, че тя е удовлетворена от работата на Прокуратура на Република България “.

Главният прокурор пожела триумф на новото Народно заседание.

„ Пожелавам триумф на Народното събрание, което е висшия орган на страна. Предстоят значими въпроси като пандемията и икономическа рецесия. “, добави Иван Гешев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР