Темата италиански боклук стигна и до Батак. Причината – депониране

...
Темата италиански боклук стигна и до Батак. Причината – депониране
Коментари Харесай

И в Батак недоволстват от италиански боклук

Темата " италиански отпадък " стигна и до Батак. Причината – депониране на боклуци от Италия в някогашния боен цех в града.
Според протестиращи, в завода има над 250 тона боклуци. Основните терзания са, че боклукът може да донесе болест, заболявания, замърсяване на въздуха, както и че няма съответна защита. Хората не имат вяра, че става въпрос за промишлен боклук. " Боклукът се караше през нощта, никой не знае ", сподели засегнат мъж.
Нова телевизия заяви, че депонирането се прави от казанлъшка компания. Тя има позволение от Регионална инспекция за опазване на околната среда Пазарджик – за текстилен отпадък, за каучук, и в действителност може да складира до 6 пъти повече отпадък, в сравнение с община Батак може да генерира. За година общината генерира 2000 тона, желаят да ни докарат 12 000 тона, споделиха протестиращи.
Оказа се, че локалната власт е уведомила разнообразни институции, също така почистила избрани зони, само че хората още веднъж недоволстват и се заканват да възпламенят боклука и да стигнат до гражданско непокорство. Заради разхвърлени боклуци на площадката пред завода обаче Регионална инспекция за опазване на околната среда ще наложи санкция, евентуално 7000 лв., на компанията, която депонира боклуци. Община Батак нападна и разрешителното на компанията, която депонира боклука. А притежателят заречен от 3 февруари да почне да извозва отпадъците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР