Темата е част от програмата на Четвъртия регионален форум по

...
Темата е част от програмата на Четвъртия регионален форум по
Коментари Харесай

Какво променя новият Регламент за защита на личните данни

Темата е част от програмата на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от ЮИЕ  

Какво трансформира новият Регламент (ЕС) 2016/679 за отбрана на персоналните данни и по какъв начин това ще се отрази на организациите ще разискват участниците в тематичния уъркшоп, част от програмата на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Еврпопа. По време на семинара “Новата политика на Европейски Съюз в региона на отбраната на персоналните данни и осведомителната сигурност ” , който ще се организира на 31 октомври в Интер Експо Център София, участниците ще могат непосредствено да зададат своите въпроси на представители на Комисията за отбрана на персоналните данни. Ще бъде изработен обзор на Регламента и ще се дискутират въпросите:
Данните като нова основа на бизнеса;Получаване на единодушие, права на притежателия на персоналните данни съгласно Регламента;Причина за събиране на данните, псевдонимизация;Ролята на длъжностно лице по отбрана на данните и самооценка;Автентификация, оторизация и одит – трите стълба на Регламента;Технологични клопки и методите за тяхното избягване;Административно-наказателна отговорност в региона на отбраната на персоналните данни.
Ще можете да чуете и мнението на специалисти по осведомителна сигурност и да наблюдавате проява на технологии, използвани при отбрана на електронни активи.

Темата за персоналните данни е част от конферентната стратегия и през първия ден на форума (30 октомври), когато основният съветник по сигурността на Майкрософт Даниел Грабски ще презентира по какъв начин, в резултат на Регламента, се трансформират проектите на шефовете по осведомителна сигурност.

Тематична полемика „ за “ или „ срещу “ аутсорсването на дейностите по новия Регламент към трети страни ще дискутират представители на обществената адиминистрация и бизнеса, в това число Майкрософт, Мнемоника и други

Наред с Даниел Грабски, още трима висши мениджъри на софтуерния колос Майкрософт ще показват аспектите на осведомителната сигурност по време на форума. В утринната сесия на 30 октомври можете да чуете Дамарис Виджил, правист към отдела за киберпрестъпления за Централна и Източна Европа и нейната презентация Отговорностите на Майкрософт в региона на сигурността във времена на цифрова промяна . По-късно денем Георги Ранделов, шеф на отдел “Публичен сектор”, район “Мултикънтри”, Майкрософт ще се включи с мнения в тематичните полемики, а на идващия ден (31 октомври ), по време на безплатния семинар „ Открийте неоткриваемото “ консултантът по сигурността Збигнев Куковски ще опише за тактиката за отбрана на Майкрософт при създаването на Windows 10.

Четвъртият районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа ще се организира на 30 и 31 октомври в Интер Експо Център София. Форумът, който се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и Ай Ди Си България и в партньорство със Съвета на Европа, се чака да събере към 300 топ специалисти по киберсигурност от обществения и частния бранш, представители на правоохранителните органи от над 20 страни, неправителствени организации, университети и медии. Програмата включва презентации, полемики, демонстрации, положителни практики и уъркшопи, групирани в три тематични потока: “Държава и политики ”, “Бизнес ” и “Бъдеще ”.

Генерални спонсори на събитието са: Facebook, Аматас, Майкрософт и Пейсейф, златен спонсор – IBM, сребърен – Шнайдер Електрик, спонсори: Мнемоника и Нетера, а медийни сътрудници – Българска национална телевизия, БНР, вестник „ Капитал “, Kaldata.com, Technews.bg, SeeNews и SocialEvo.net.

Информация за събитието е налична на уеб страницата www.cybercrimeforum.bg, където искащите могат и да се записват.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР