Темата е част от форума по киберсигурност за Югоизточна ЕвропаТърсенето

...
Темата е част от форума по киберсигурност за Югоизточна ЕвропаТърсенето
Коментари Харесай

Сигурността на блокчейн ще дискутират експерти в София

Темата е част от форума по киберсигурност за Югоизточна Европа

Търсенето на ИТ услуги, свързани с блокчейн, може да доближи 2,5 милиарда $ през 2017 година, предвижда IDC

Какво съставлява блокчейн технологията и по какъв начин се подсигурява сигурността при нейното потребление ще бъде обсъждано по време на семинара „ Блокчейн технология и сигурност “, част от програмата на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа.

Според ранните прогнози на IDC, търсенето на ИТ услуги, свързани с блокчейн, може да доближи 1-2,5 милиарда $ през 2017 година като се чака двуцифрен растеж през идващите три до пет години.

„ Потенциалът на технологията да промени финансовата и други промишлености е доста огромен – показа Нели Вачева, шеф на Ай Ди Си България, един от уредниците на форума. – При тази технология промени в информацията могат да се правят единствено с консенсус на всички участници в системата. Това я прави изключително подобаваща за разплащания от точка до точка, при логистиката и бек офис интервенциите “, разясни тя.

Двучасовият семинар на тематика блокчейн ще се организира на 31-и октомври в Интер Експо Център София. Гост-лектори на събитието са Ярослав Якубчек, стратегически анализатор към Европейския център за битка с киберпрестъпленията на Европол, и Владислав Драмалиев, управител „ Маркетинг и общество “ в плана „ æternity “ и създател и шеф на фондация „ Битхоуп “.

Темата за виртуалните валути ще бъде във фокуса и на семинара „ Какво би трябвало да знаем за Петата инструкция против изпиране на пари? “, който ще се организира в същия ден. Лекторите, представители на бранш „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП-МВР, ще разкрият по какъв начин нарушителите употребяват виртуалните валути за изпиране на пари и какво предлага като решение Петата инструкция против изпиране на пари.
още по тематиката
Сигурността на цифровите заплащания ще бъде дискутирана и в първия ден от форума (30 октомври), когато основният чиновник „ Информационна сигурност (CISO) на Paysafe, Карлос Кордова Ниеволд, и ръководителят „ Информационна сигурност “ за Европа Асен Тасков ще показват тяхната позиция.

На 31 октомври Paysafe провежда безвъзмезден семинар на тематика „ Сигурност и Dev/Ops: по какъв начин да създадем непрекъснатост на работния развой “, който ще бъде воден от шефа „ Информационна сигурност “ на компанията Крис Нараян. Темата на семинара е DevOps сигурността, като фокусът ще бъде върху внедряване на функционалности, процеси и практики за сигурност за гарантиране на непрекъсваемост на работния развой и предложение на сигурни услуги и ръководство на екосистемите.

Четвъртият районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и Ай Ди Си България, в партньорство със Съвета на Европа. На събитието се чакат към 300 топ специалисти по киберсигурност от обществения и частния бранш, представители на правоохранителните органи от над 20 страни, неправителствени организации, университети и медии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР