Темата Джемкорп тепърва започва да се коментира. В момента се

...
Темата Джемкорп тепърва започва да се коментира. В момента се
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: Правят се опити за омаловажаване на темата за меморандума с "Джемкорп"

Темата " Джемкорп " занапред стартира да се разяснява. В момента се прави опит за омаловажаване на тематиката за меморандума. Има едно в допълнение съглашение за преустановяване на меморандума с един автограф на икономическия министър. Когато прекратяваме по взаимно единодушие би трябвало документът да е подписан двустранно, с цел да е годен. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова пред bTV.
 
" Изпълнителният шеф на " Джемкорп " Атанас Бостанджиев през вчерашния ден си призна, че не е подписал подобен документ. Трябва да имаме вяра на българските институции, а не на едно заинтригувано лице ", акцентира тя.
 
По думите на Трифонова, Александър Николов, до момента в който е бил министър, е основал условия, с цел да може този меморандум да продължи да работи. Той не може да го приключи със задна дата, посочи тя.
 
" Този меморандум си е чист контракт, тъй като страните са поели взаимни отговорности, които би трябвало да извършват ", изясни Трифонова.
 
Според нея от " Джемкорп " могат да заведат дело против страната ни. Оказва се и друго, че точката за " Топлофикация София " в меморандума с " Джемкорп ", е в прорез със закона, защото министърът на стопанската система не е принципал на сдружението и не дава отговор за него.
 
" Като какъв е решил какво да се случва с сдружението ", питат се от ГЕРБ. " Оттук-нататък ще бъде образувана краткотрайна комисия в Народно събрание, която да проверява всичко към меморандума с " Джемкорп ".Тази седмица следва да подадем сигнал до Министерство на вътрешните работи и до ДАНС по случая " Джемкорп ", заяви Десислава Трифонова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР