Темата беше състоянието на обществения транспорт и необходимостта от финансова

...
Темата беше състоянието на обществения транспорт и необходимостта от финансова
Коментари Харесай

София поиска от държавата още средства за градския транспорт

Темата беше положението на публичния превоз и нуждата от финансова поддръжка за бранша от страна на страната. Председателят на комисията по " Транспорт и пътна сигурност " - Карлос Контрера е внесъл до отрасловата комисия по превоз и до комисията по бюджет и финанси в Народното събрание предложение за обезпечаване на финансиране.

Конкретно се упорства плануваните в член 50, алинея 1, т. 1 от Закона за държавния бюджет средства да бъдат увеличени от 15 млн. лева на 178 млн. лева Контрера желае когато се преглежда плана за бюджет в комисията по бюджет и финанси в Парламента управлението на комисията по превоз към СОС да бъде изслушано.

Според Карлос Контрера средствата в държавния бюджет би трябвало да бъдат увеличени, с цел да се подсигурява естественото действие на градския превоз - по този начин ще бъдат покрити увеличените разноски за електрическа енергия и природен газ, както и спадът на приходите от транспортни документи, дължащ се на по-малкото пасажери поради епидемията от ковид. Тези средства ще подсигуряват и нарастването на заплатите на работещите в транспортните сдружения.

Според ръководителя на комисията по превоз страната би трябвало да подкрепи бранша, тъй като той над две години търпи негативите от налаганите противоепидемични ограничения и от високите цени на енергоносителите - все неща, които не зависят от Столична община, а от решения на държавно равнище.

Той акцентира, че е необходим разговор с народните представители и няма място за подозрения, че средствата ще бъдат изхарчени единствено и само за разноските за заплати, ток, природен газ и поддръжка на преносимите сформира. Това е елементарно проверимо и проследимо.

Представителите на ФТР - Подкрепа и СТСБ - КНСБ също са внесли оферти до народните представители за обезпечаване на финансиране за градския превоз и поддържат настояванията на Столична община и Столичен общински съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР