Тема номер 1 след Гран при на Канада стана противоречивото

...
Тема номер 1 след Гран при на Канада стана противоречивото
Коментари Харесай

Себастиан Фетел: Това вече не е спортът, в който се влюбих

Тема номер 1 след Гран при на Канада стана спорното решение, с което стюардите лишиха Себастиан Фетел от успеха и тя отиде при Люис Хамилтън. Мненията се разделиха на две – едните, които пазят водача на Ferrari, и другите, които считат, че такива са разпоредбите, без значение дали са неприятни или положителни.

Себ се отбрани с обяснението, че откакто е изгубил надзор, връщането му на пистата е било част от преодоляването на болида, а не е било умишлено желание да пресече пътя на своя преследвач. Стюардите, обаче, виждат нарушаване на правилника, въпреки че в такива обстановки отсъжданията в никакъв случай не могат да бъдат стопроцентови.

"Това към този момент не е спортът, в който се влюбих " показа Фетел с мъка. "Всички звучим като адвокати. Това не оказва помощ на спорта ".

"Аз съм за чистите надпревари. Обичам да се връщам в спомените си към старите времена, със старите коли и старите водачи. Истинска чест е да се срещнеш и приказваш с тях. Те са герои. Иска ми се да можех да се състезавам по тяхно време, а не през днешния ден. И го споделям като цяло, освен поради днешното решение ".

"Трябва да приказваме публично, което не е вярно. Трябва да можем да споделяме това, което мислим, единствено че не можем. Не утвърждавам положението на спорта през днешния ден ".

"Върнах се на пистата, Люис трябваше да реагира, само че съгласно мен това е част от надпреварата, и считам, че доста от старите водачи, както и феновете по трибуните, биха се съгласили. "

Шампионът от 1992 Найджъл Менсъл също поддържа Фетел: "Срамота. Никаква наслада да гледаш такова съревнование. Двама първенци карат брилянтно, а най-после се стига до подправен резултат. Какво трябваше да направи Себ? Луда работа. Колата се повлече и в този миг той беше просто пасажер ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР