ТЕЛК могат да вземат решение само по документи, без преглед

...
ТЕЛК могат да вземат решение само по документи, без преглед
Коментари Харесай

ТЕЛК могат да вземат решение само по документи

ТЕЛК могат да вземат решение единствено по документи, без обзор на място. Това значи, че в случай че човек не се яви на плануваната дата пред ТЕЛК, комисиите имат правото да вземат решение единствено по документи.

- Министерството на здравеопазването е изпратило категорично напътствие, в изискванията на въведеното у нас изключително състояние, всички ТЕЛК да се произнасят единствено по здравната документи на лицата, без да изискват явяването за обзор (когато това е приложимо).

- На ръководителите на ТЕЛК е предложено навреме да уведомяват лицата, че ТЕЛК ще се произнася единствено по документи, т.е. че не е належащо да се явяват за обзор пред комисиите.

- В случаите, в които жителите би трябвало да изпратят спомагателни проучвания и съвещания и това е неизбежно, ТЕЛК следва да уведомят съответните лица документално, с вести за доставка на писмото.

- Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито период изтича по време на изключителното състояние, не престават действието си до два месеца след анулацията на изключителното състояние. Това е записано в обнародвания през днешния ден Закон за изключителното състояние.

- По този метод пациентите и лекарите биват улеснени, а паралелно с това ще се избегне скупчването на доста хора на едно място в изискванията на разпространяването на коронавирусната зараза.

- Извънредното състояние сега е оповестено от 13 март до 13 април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР