ТЕЛК - Хасково не освидетелства жена в болница, защото според

...
ТЕЛК - Хасково не освидетелства жена в болница, защото според
Коментари Харесай

ТЕЛК - Хасково не освидетелства жена в болница, защото не е рентабилно

ТЕЛК - Хасково не освидетелства жена в болница , тъй като съгласно член на комисията за един болен, посещаване отвън кабинета не е рентабилно , оповестява БТВ.

Редът за ТЕЛК на 80-годишната Пауна Паунова пред комисията идва След тежък инсулт и половин година очакване , само че в деня за освидетелстване тя се утежнява и влиза в болница, с всички документи се явява се синът й, с цел да не губят ред пред комисията. Представя и записка от болничното заведение.

" Предложих на ТЕЛК комисията да ги закарам , защото съм с автомобил. Беше ми казано, че майка ми няма по какъв начин да бъде прегледана на тази дата ", изяснява Венко Паунов.

" При нас няма такава процедура , ние си викаме хората на линия да минат, авансово с писма, и даваме решения все още ", разяснява ръководителят на ТЕЛК - Хасково доктор Лиляна Михова.

" Вместо тук да прегледаме 10-15 души, ние би трябвало да отидем за 1 човек . За един случай това не е рентабилно ", добавя доктор Панайот Панайотов от ТЕЛК - Хасково.

 8 000 души ощетени от новата здравна експертиза
8 000 души ощетени от новата здравна експертиза

Мая Манолова има забележки и към следващата смяна

Над 7 500 заявки за правене на самостоятелна оценка на хора с увреждания са подадени от началото на месец април в дирекциите " Социално подкрепяне " в цялата страна.

В началото на април стана ясно, че 14-годишното момче с аутизъм е лишено от персонален помощник след последно ТЕЛК решение. Според комисията детето към този момент нямало потребност от непозната помощ макар болестта си.

Това не е първият случай на неверни ТЕЛК решения в Пазарджик. Родитлеи от региона оповестиха, че апелират решения на ТЕЛК комисии , които съгласно тях са с погрешно наличие.

Преди няколко дни, икономическа полиция влезе в ТЕЛК-Благоевград . Служителите на реда са изискали документи по случаи с пациенти, които са подали тъжби против избран от комисията % на неработоспособност .

През февруари поради взимане на рушвет бяха арестувани както служителка на ТЕЛК-Търговище , по този начин и председателката на ТЕЛК-Ловеч . Тогава стана ясно и че за издаването на решения за неработоспособност в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. рушвет .

Месец по-късно беше извършена и спецоперация против злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт и в София и Силистра .

" Системата ни убива " сигнализира за опорочаване на Закона за персоналната помощ

Социални служащи отказвали да дават заявки за самооценка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР