Телевизия Си Ен Ен назначи за свой ръководител бившия главен

...
Телевизия Си Ен Ен назначи за свой ръководител бившия главен
Коментари Харесай

Бивш шеф на Би Би Си и Ню Йорк таймс застана начело на Си Ен Ен

Телевизия Си Ен Ен назначи за собствен началник някогашния основен изпълнителен шеф на Би Би Си и в. " Ню Йорк таймс " Марк Томпсън, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията дефинира този ход като опит за смяна в американската медия, която през последните две години смени двама ръководители и загуби фенове.

Томпсън е назначен за ръководител и основен изпълнителен шеф на Cи Ен Ен от Дейвид Заслав, началник на компанията майка на малкия екран - " Уорнър Брадърс Дискавъри " (Warner Bros. Discovery). Той заменя Крис Лихт, който беше уволнен през юни, и екипа от четирима души, който управляваше в това време малкия екран, оповестиха от " Уорнър брадърс ".

Томпсън, който напусна " Ню Йорк таймс " през 2020 година след осем години като президент и основен изпълнителен шеф на тази компания, има заслуга за превръщането ѝ в организация, която е насочена към цифровите технологии и е по-зависима от платените клиенти, в сравнение с от сриващия се рекламен пазар, обрекъл на крах доста вестници. Англичанинът е бил общоприет шеф на Би Би Си от 2004 до 2012 година

Лихт беше освободен след бурни 13 месеца, през които Cи Ен Ен изостана по рейтинг на известност от " Фокс нюз " и Ем Ес Ен Би Си.

Предшественикът му Джеф Зукър беше уволнен през февруари 2022 година, откакто се опитал да резервира в загадка от шефовете си сантиментална връзка със своя колежка от управлението на малкия екран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР