Телевизия Си Ен Ен излъчи свое разследване, според което протестите

...
Телевизия Си Ен Ен излъчи свое разследване, според което протестите
Коментари Харесай

CNN: Москва подклажда размириците в САЩ

Телевизия Си Ен Ен излъчи свое следствие, съгласно което митингите и съпътстващите ги безредици в Съединени американски щати са подклаждани от следена от Москва група за въздействие, ситуирана в африканската страна Гана.

В Съединени американски щати митингите, почнали след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, не престават от 12 дни в разнообразни градове. Във Вашингтон, в съботния ден, стачкуващите минаха покрай капитолийския рид.

С наближаването на президентските избори нараства интензивността на съветските тролове, които се пробват да въздействат на американската политика, показва Си Ен Ен. Разследването демонстрира, че в този момент ботовете са по-добре замаскирани, работят по-целенасочено и са основани освен в Санкт Петербург, а на разнообразни места. Сред най-активните зони са Гана и Нигерия.

Кореспондентите на телевизионния канал показват, че организацията Eliminating Barriers for the Liberation of Africa - EBLA, съставлява прикритие за групите, упражняващи въздействие в интернет от територията на Гана. Дейността им е ориентирана към радикални прояви, втълпяване на расова злоба и непоносимост към бялото население измежду афроамериканците.

Според анализаторите, задачата на съветската акция за дезинформация е да насажда разделяне и да предизвика вълнения в американското общество.

По данни на Facebook, към 13 200 акаунта са свързани с един или повече акаунта от Гана и към 263 200 души - на един или повече акаунта в Инстаграм, като 65% от тези почитатели са американци.

Един от ганайските сметки даже се е представял като братовчедка на афроамериканец, погубен от американската полиция при задържане. Потребителят, изравен зад този акаунт е разгласил в групата " Африканци в Съединени американски щати ". От самата група са декларирали пред CNN, че не са подозирали, че са употребявани от тролове.

При разбора на групата са открити следи, водещи към съветска група за въздействие, обвързвана с военната част №74455.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР