Телевизия АВС е в паникаЗа първи път от 30 години

...
Телевизия АВС е в паникаЗа първи път от 30 години
Коментари Харесай

Политиката убива оскарите

Телевизия АВС е в суматоха

За първи път от 30 години оскарите няма да имат водещ. Това е и едвам вторият път в 91-годишната история на церемонията, в който се случва нещо сходно.

Пътят към това тази година да няма водещ стартира още на сутринта след миналогодишната гала, когато телевизионната мрежа ABC схваща, че това са били „ Оскар ”-ите с най-ниските рейтинги в историята.

Години наред ABC и компанията притежател на малкия екран Disney, която заплаща неразбираема сума, с цел да излъчва „ Оскар ”-ите до 2028-а, желаят от Академията да направи промени в шоуто. Сред желаните промени са редуциране на времетраенето на церемонията и гарантиране на това, че повече от филмите, които феновете в действителност гледат, ще намират място в нея.

След като ABC разкри, че ниските рейтинги могат да се отразят на бонусите от реклама, които организацията ще получи, управлението на Академията внезапно става доста по-отворено към свежи хрумвания, само че това не избавя обстановката.

Водещите ли са казусът?

Водещите на церемонията може да получават похвали или да бъдат упреквани за това какви са рейтингите на шоуто, само че не е ясно какъв брой значима е тяхната роля в това отношение.

Да, обаче водещите имат значими функционалности – като се стартира от това, че могат да бъдат употребявани за промотиране на церемонията и се стигне до уменията им да управляват нейното движение. Те са ”полицаят, който от време на време е необходим ”. Но попкултурата се трансформира – в нея има по-голямо политическо въздействие, а обществените мрежи дават опция на публиката да заема позиции. Така задачата да се водят „ Оскар ”-ите към този момент има потенциалa да сътвори повече разногласия, в сравнение с преди няколко десетилетия. Водещият Крис Рок би трябвало да се оправя с #OscarsSoWhite, Кимъл – с президентството на Тръмп и #MeToo. А фокус групи, поръчани от Академията, са посочили, че публиката стартира да намира все по-политизираната личност на Кимъл за нещо, което ги отблъсква от шоуто.

Всъщност рейтингът на шоуто стартира да се срутва, когато нервността завладя Холивуд. От момента, в който стартира лов на вещици, в който погинаха митове като Кевин Спейси. Заради офанзивите против иконата Уди Алън, поради истеричното въодушевление против всеки, който споделя истини в Съединени американски щати. А Холивуд мълчеше. Едва ли следователно Холивуд, който съобщи децата си, може да чака зрителски интерес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР