Телевизия Al-Manar, която е сдързана с групировката, съобщи, че Хизбула

...
Телевизия Al-Manar, която е сдързана с групировката, съобщи, че Хизбула
Коментари Харесай

Напрежение между терористите от “Хизбула” и Израел frognews.bg

Телевизия Al-Manar, която е сдързана с групировката, заяви, че " Хизбула " са блъснали израелски позиции във Фермите на Шебаа, както и в региона област Хасбая в южен Ливан. Фермите на Шебаа са анексирани от Израел от Сирия по време на войната в Близкия изток през 1967 година, само че Ливан ги смята за свои територии.

Израелската войска заяви в събота, че е блъснала екстремисти, опитващи се да обхванат в Израел от Ливан по-рано през днешния ден. Не е изрично ясно дали става дума за бойци на " Хамас " или " Хизбула ". В петък " Хизбула " сподели, че нейните бойци са изстреляли няколко ракети по четири израелски позиции по границата, а израелската войска сподели, че е атакувала цели на " Хизбула " с дронове.

При офанзива в Ливан бе погубен и оператор на организация " Ройтерс ". Израелската войска съобщи, че ще проверява случая. 

Външният министър на Иран - страната, която е голям зложелател на Израел, се срещна с водачи на " Хизбула " при обиколка в Ливан и съобщи, че въоръжените групи са " изцяло подготвени " да отговорят на всяко деяние от страна на Израел. Той добави, че " съпротивата ще реши дали войната ще се разшири или ще бъдат отворени нови фронтове “, засилвайки опасенията на интернационалната общественост.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР