Телевизионно интервю на лидера на БСП Корнелия Нинова провокира провеждането

...
Телевизионно интервю на лидера на БСП Корнелия Нинова провокира провеждането
Коментари Харесай

Радев отговори на Нинова: Стотинка няма да вземем от ЕС за мигранти у нас! Ние не сме зверове тук!

Телевизионно изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предизвика провеждането на изключителна конференция на ГЕРБ. На брифинга в централата на партията участваха министърът на вътрешните работи Валентин Радев и ръководителят на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов.

МВР-шефът се впусна да опровергава изказвания на Нинова от изявлението й пред БТВ във връзка срещата на водачите на Европейски Съюз за мигрантите. " Стотинка няма да вземем от Европейски Съюз за мигранти у нас! Ние не сме зверове тук! ", съобщи Валентин Радев.

„ За никакви 6000 служители на реда не сме говорили, в управническата ни стратегия сме записали най-малко 1000 униформени и до момента сме назначили 1700 ", сподели вътрешният министър.

Той уточни, че изключителният брифинг цели да опровергае някои внушения, които са се чули тази заран от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по една от малките екрани. „ В началото стартира с битовата престъпност и приказва, че трябвало да назначим 6000 служители на реда. Няма никакви 6000 служители на реда ", сподели министърът.

Той прочете част от управническата стратегия е написано „ Полицейско наличие във всяко обитаемо място. Териториално преразпределение на кадровия запас за увеличение на униформения полицейски състав в дребни и приблизително голями обитаеми места посредством назначение на най-малко 1000 униформени чиновници и жандармерия ".

" Това е текстът, по този начин беше и в предизборната стратегия, съвсем същото сме пренесли в програмата за ръководство на държавното управление. Г-жо Нинова, както и всички, които се интересуват от тематиката - става дума за 1000. Ние сме назначили 1700 до момента ", акцентира Радев.

„ Не знам кой я поучава ", сподели по адрес на председателката на Българска социалистическа партия Валентин Радев. Според него е неуместно и изказванието на Нинова, че ГЕРБ се отдръпва от сигурността. " Как може да го каже човек, който е участвал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ идвайки на власт основава правила ", уточни министърът и обърна внимание, че ГЕРБ е трансформирала законодателството.

Няма да се подписват никакви документи по време на срещата в Брюксел, увери той. Нищо скрито не вършим, пазим страната си и жителите си. " Премиерът през днешния ден нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднообразно. Ние споделяме " Затваряме границите ", те ни се подиграват. Много ясно, че не приказваме безусловно. Как да опазим 3 000 километра граници на Гърция!? Казваме условно, че ще затваряме границите ", съобщи Радев.

" Какво вършим, в случай че влязат у нас толкоз мигранти, колкото са в Гърция? ГЕРБ има правила. Ние не сме зверове тук. Още нещо, което ме засегна, е за онкоболните. Тя сподели, че тя му се е обадила. Аз бях с премиера. Той се обади на Цветанов и сподели " Съберете групата и помислете ". И това в случай че е разпореждане ", засегнат е Радев.

Председателят на Комисията по правни въпроси в Народно събрание Данаил Кирилов съобщи, че няма нищо истинно в днешните изказвания на Корнелия Нинова. „ Подозирам злоба и ревнивост от страна на опозицията, тъй като се оправяме добре с казуса с мигрантите ", сподели той.

„ Бежанските лагери в България са празни и това е вследствие на политиката, която води държавното управление на ГЕРБ ", сподели Кирилов. Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното държание, което е афиширала опозицията.

„ Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни задължения, а ще се съветват и консолидират позиции, т.е. че ще се договаря по основни проблеми в този въпрос ", сподели Кирилов, визирайки днешната среща на европейските водачи в Брюксел, отдадена на тематиката с миграцията.

Затворникът Борис Иванов е здрав, в акцията по залавянето му не е стреляно по него, сподели министърът на вътрешните работи във връзка вчерашната сполучлива акция по залавянето му.

" Стреляно е във въздуха с бойни сътрудници, не по него ", сподели той. По думите му чиновниците, ангажирани със залавянето му са подходили професионално. Министър Радев акцентира, че Министерство на вътрешните работи пази живота и здравето на всички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР