Телевизионният водещ Слави Трифонов коментира в своя профил новината, че

...
Телевизионният водещ Слави Трифонов коментира в своя профил новината, че
Коментари Харесай

Слави се заяде със СУ за магистратурата Лайстайл журналистика: Преподаватели ще са акад. Венета Райкова, проф. Мон Дьо и доц. д-р Гала

Телевизионният водещ Слави Трифонов разяснява в своя профил новината, че в Софийския университет ще вкарват магистърска стратегия по " Лайфстайл публицистика ".

Ето какво написа той в профила си във фейсбук:

ЕДнес до мен доближи новината, че в Софийския университет “Св. Климент Охридски ” от тази година ще може да се учи най-новата магистърска компетентност “Лайфстайл публицистика ”.
Аз чак в този момент разбирам за какво начин на живот предаването на Ани Цолова не потегли. Защото не е имала нужната подготовка. Абе, Ани, приключи първо “Лайфстайл публицистика ” в Софийския, пък чак тогава искай да водиш начин на живот предаване.

Това, че най-престижният български университет пуска такава магистърска стратегия е просто прелестно, аз съм очарован. Браво на Софийския университет, който е решил да подаде ръка навръх начин на живот публицистиката! Защото начин на живот публицистиката е в крах. Ако имаше ранглиста на “Лайфстайл кореспонденти без граници ” България щеше да е чак на 5-о място по независимост на лайфстал публицистиката! А би трябвало да сме първи в света по начин на живот публицистика!
Затова дано се работи да има повече заглавия за живота на известните, като заглавието, което видях в един български вестник този месец. А точно: “Изсъхнаха доматите на Ицко Финци ”.

Ех, чак на мен ми идва да завърша една “Лайфстайл публицистика ”. Даже към този момент си представям какъв брой увлекателни, какъв брой просветителни ще са лекциите на учен Венета Райкова, на професор Мон Дьо и на доцент доктор Гала. Предполагам, че това ще са преподавателите.
Без да допускам обаче мога да ви кажа коя е обичаната ми дисциплинираност в специалността “Лайфстайл публицистика ”. В уеб страницата на университета видях, че тя е заложена за втори учебен срок и се казва… “Гурме и медии ”. Вероятно в тази дисциплинираност ще се учи в каква паница е уместно да се сервира див лаврак с киноа, пюре от пащърнак, пяна от аспержи и чипс от кейл. Какъв почитан публицист ще си, в случай че не знаеш това?

До мен доближи обаче още една вест - тази година в нашите университети, в това число и в Софийския, в съществени специалности като “Журналистика ” и “Право ” щяло да се влиза без приемен изпит! И това е толкоз хубаво!
Ама, в действителност, за какво би трябвало да има изпит, в случай, че равнището на юридическа подготвеност даже у юристите, които са в ръководството на страната е извънредно ниско?
В компетентност “Право ” би трябвало да се одобри всеки, който предложи другарство във фейсбук на титана на юридическата мисъл в България Дани Кирилов. Както и всеки, който знае наизуст най-малко едно стихотворение от писоарната поезия на доайена на комерсиалното право проф. Огнян Герджиков. Това би трябвало да са критериите за банкет. Никакви изпити!

Искам да пожелая нещо на всички, които ще запишат “Лайфстайл публицистика ” и които ще влязат без изпит в специалностите “Журналистика ” или “Право ”. Пожелавам им да имат една блестяща кариера. Сигурен съм, че в страната на мисирките и на юридическите барниръбъли, такава кариера е изцяло допустима ".

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР