Телевизионният канал Си Ен Ен разпространи видео, на което един

...
Телевизионният канал Си Ен Ен разпространи видео, на което един
Коментари Харесай

Шокиращо ВИДЕО: Двойник на убития Хашоги напуска консулството в Истанбул

Телевизионният канал Си Ен Ен популяризира видео, на което един от обвинените в убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги напуща постройката на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, облечен в облеклата на убития. Телевизията отбелязва, че мъжът е употребявал изкуствена брада и очила, с цел да се приближи оптимално до външния тип на Хашоги. Той е напуснал посолството през задния вход.

По данни на Си Ен Ен, мъжът, преоблякъл се в журналиста на The Washington Post, е пристигнал от Саудитска Арабия в състава на група от 15 души, които са съпричастни към отстраняването на журналиста. Човекът в дрехите на убития е идентифициран като Мустафа ал Мадани. В същия ден няколко часа по-късно той е бил забелязан около джамия от камери за видеонаблюдение.

По-рано източник от правителството на Саудитска Арабия разказа, че първоначално не е било планирано журналистът да бъде увиван. Властите на кралството са изпратили в Турция 15 души, чиято цел е била да се опитат да убедят мъжа да се върне в родината си.
По време на разговора с него обаче пратениците започнали да заплашват Хашоги, обещавайки да го инжектират с наркотици и отвлекат. Журналистът успял да се изкопчи от ръцете на мъжете и започнал да вика за помощ. В този момент, посочва източникът, групата изпаднала в паника. Било решено устата на журналиста да бъде запушена, но мъжете малко са се " престарали " и го убили чрез задушаване.
След това един от убийците облякъл дрехите на журналиста и напуснал консулството, за да може камерите да заснемат момента как журналистът напуска сградата. В същото време тялото на убития било увито в килим и откарано на 90 километра от Истанбул.

Източникът подчерта, че се е планирало журналистът да бъде върнат в кралството като дисидент. За това са били подготвени и съответните документи.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР