Телевизионният канал Russia Today (RT) прекрати сътрудничеството си с журналиста

...
Телевизионният канал Russia Today (RT) прекрати сътрудничеството си с журналиста
Коментари Харесай

RT изгони журналиста Антон Красовски заради изявлението му за украинските деца

Телевизионният канал Russia Today (RT) приключи съдействието си с журналиста Антон Красовски. Това заяви в канала Telegram основният редактор на медията Маргарита Симонян.

Тя уточни, че съдействието сред медията и тв водещия е прекратено заради изказването на Красовски, че е належащо да се „ давят украинските деца “. Главната редакторка изрази вяра, че журналистът ще изясни какво го е подтикнало към това безогледно изявление и на какво се дължи неговата " краткотрайна безотговорност " в ефир.

„ Изказването на Антон Красовски е диво и непоносимо. В момента спирам съдействието ни с него и му прекратяваме контракта, тъй като нито аз, нито останалата част от екипа на RT можем да допуснем даже мисълта, че някой от нас е в положение да показа такива ужасни мисли “, сподели Симонян.

Тя пожела на децата на Украйна и Донбас бързо преустановяване на спора, с цел да могат да живеят и учат на езика, който смятат за роден.

По-рано някогашният дипломат на Украйна в Германия Андрий Мелник сподели, че съжалява за доста изказвания в обществените мрежи. Той означи, че е дефинирал доста от тях върху страстите си.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР