Телевизионната водеща Миа Сантова е съсипана от скръб, след като

...
Телевизионната водеща Миа Сантова е съсипана от скръб, след като
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Страшно нещастие сполетя Миа Сантова, ужасяваща смърт в семейството й съсипа водещата

Телевизионната водеща Миа Сантова е унищожена от тъга, откакто погреба майка си Камелия при започване на предишния месец. Двете са извънредно близки, изключително откакто бащата на Миа си отива от този свят още в края на предишния век. Христо Сантов е някогашен шеф на Българската кинематография, приключил в Москва фамозното висше учебно заведение за кино и спектакъл ВГИК. От първия си брак има щерка Мила, някогашен зам.-министър на културата. Запленен е от втората си брачна половинка Камелия, която е известна столична хубавица, още до момента в който тя работи като стюардеса, написа вестник " ШОУ ". Майката на Миа е една от първите българки, които се качват на борда на самолетите на тогавашната държавна компания ТАБСО, по-късно преименувана на „ Балкан”. Попада на първата си работа инцидентно. Както се разхожда, среща другарка от Английската гимназия и съотборничка в баскетболния тим на „ Левски”. Тя към този момент работи в ТАБСО и й изяснява, че тече конкурс за стюардеси. В тези години щатните дами по самолетите са едвам пет-шест щастливки, които имат славата на богоизбрани. Сантова си спомня, че в началото концепцията да се яви на състезанието й се сторила на вятъра губене на време: „ Нямах самочувствието на манекенка и споделих на приятелката ми, че сигурно няма да ме одобряват. Тя се разгорещи, стартира да ме убеждава, че имам всички данни и би трябвало да опитам. После се прибрах у дома и споделих с брат ми, който от дете е бил най-хубавият ми приятел”. Братът на Камелия Сантова е известният публицист Евгений Станчев. Той също счита, че е належащо по-малката му сестра да опита шанса си, само че не и задълго да разчита на тази работа.



След като една от най-близките й приятелки Светла, първата жена на Иван Славков - Батето умира в самолетна злополука, майката на Миа взема решение да се откаже от специалността си на стюардеса. Камелия била аварийна стюардеса на злополучния полет до Берлин, при който „ Ил-18” се разрушава и предизвиква гибелта на всичките 86 души на борда. На нея обаче се пада отговорността да върне в родината тленните остатъци на починалите в нещастието, случила се през 1966 година край Братислава. Пътува със самолета, който ги транспортира, и непрестанно си спомня по какъв начин със Светла обсъждали какво ще пазарят от чужбина.

След като през 1997 година Христо си отива от този свят, Миа и майка й стават още по-близки. Тогава Миа е едвам на 23 години, само че майка й и е опора във всичко, даже в работата. Помага й да направи изявление с шейх Хасан Насрала, началник на страховитата тогава формация " Хизбула " като финансира пътуването до Бейрут. Дъщеря й е единствено на 20 години, само че съумява да влезе при един от най-важните мъже в света тогава. Насрала приказва с младата журналистка цялостен час, което е казус за него.

След толкоз инциденти някогашната стюардеса дочака и голяма наслада - първото си внуче. През 2015 година щерка й ражда Ида след един импровизиран аборт поради лекарска неточност. Малката принцеса е кръстена на героинята на Ханс-Кристиан Андерсен, а година по-късно родителите й се венчават публично. Миа и обичаният й Светослав, който има огромна щерка и даже внуче от предходния си брак, се вричат на скромна гала в наличието на най-близките. Миа е безапелационна, че е намерила колегата в живота си и сватбата е разумно продължение на тяхната връзка. А тя стартира в самолет-машината, с която майка й Камелия постоянно свързва живота си. Телевизионерката предлага на индивида на прилежащия стол четиво, той безмълвно взима списание, полетът завършва и двамата се разделят. Миа се прибира вкъщи, когато до нея стопира кола и водачът й изяснява, че е другар на спътника й в самолета. Той бил стеснителен, само че доста желае да се запознае с нея. Сантова дава визитка картичка и романът й стартира. Сега Светослав й е опора и в следващото тестване – да продължи живота си без майка.

Кристина КИРИЛОВА, в. " ШОУ "

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР