Телевизионната група Скай (Sky) препоръча на акционерите си да приемат

...
Телевизионната група Скай (Sky) препоръча на акционерите си да приемат
Коментари Харесай

Скай към акционерите си: Приемете офертата на Комкаст

Телевизионната група " Скай " (Sky) предложи на акционерите си да одобряват офертата за 30 милиарда английски лири на американската компания Комкаст (Comcast), която е по-висока от препоръчаната от съперника " Туенти фърст сенчъри Фокс " (21st Century Fox), съобщи Агенция Франс Прес.

Вчера вечерта в края на наддаването сред двата американски колоса в бранша на медиите " Комкаст " предложи 17,28 лири или 22,58 $ за акция, което прави оценка " Скай " на близо 30 милиарда английски лири.

Групата на фамилия Мърдок - " Фокс ", която има 39 на 100 от капитала на скай, постави на масата оферта от 15,67 лири за една акция от каузи, който към момента не притежаваше. Това стана на рядко проведен търг от английския регулатор, целящ да се постави завършек на сагата с контраоферти на двата кандидата, траяла две години.

Тъй като офертата на " Комкаст " бе по-висока, тя бе предпочетена от членовете на самостоятелен комитет, който е част от управлението на " Скай ". Това са група високопоставени чиновници, които не са свързани с фамилия Мърдок, посочени от сътрудниците си да се занимават с предложенията за придобиването без да има спор на ползи, посочи Агенция Франс Прес.

Като членове на един увеличен се " Комкаст ", ние ще можем да продължим да се развиваме и да укрепим позицията си на водач измежду европейските медии, съобщи изпълнителният шеф на " Скай " Джеръми Дарок, представен от Агенция Франс Прес.

" Скай " е най-големият оператор на платена телевизия в Европа с 22,5 милиона клиенти в седем страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР