Телевизионен екип на Чикаго, ограбен с оръжие, докато репортаж за грабежи

...
Чикагски телевизионен екип, репортаж за поредица от грабежи, в крайна
Коментари Харесай

Чикагски телевизионен екип, репортаж за поредица от грабежи, в крайна сметка се ограби, след като бяха нападнати с оръжие от трима въоръжени мъже, носещи ски маски.

Испаноезичната станция Univision Chicago каза, че репортер и фотограф са снимали малко преди 5 часа сутринта в понеделник в квартал Уест Таун в Чикаго, когато трима маскирани мъже, размахващи огнестрелни оръжия, са ги ограбили, като са взели телевизионната им камера и други вещи.

„Те бяха приближени с оръжия и ограбени. Основно това бяха лични вещи и те взеха камера“, каза Луис Годинес, вицепрезидент на новините в Univision Chicago, пред Chicago Tribune.

CBS Chicago проследи най-малко седем обира в неделя през нощта в понеделник сутринта в няколко квартала на града, включително обира на репортера и фотографа на Univision. Имаше и най-малко две кражби на коли през нощта в Wicker Park и West Town, съобщи станцията.

Полицията отбеляза, че някои от жертвите са били ранени, защото са отвърнали на удара, съобщи CBS Chicago. Полицията казва, че никога не трябва да се съпротивлявате. Станцията съобщи, че полицията е издала и този съвет:

Винаги внимавайте за обкръжението си. Незабавно докладвайте за подозрителна дейност. Ако се сблъскате с нападател, запазете спокойствие. Никога не се съпротивлявайте по време на грабеж и не преследвайте бягащ нападател. Запомнете всички уникални физически характеристики (белези, накуцване, акне, зъби и т.н.) Никога не преследвайте бягащ нападател; предостави информацията на полицията. Ако има видеонаблюдение, запазете копие от инцидента за детективите. Ако се обърнете към свидетел на инцидента, поискайте информация за контакт. Наберете незабавно 9-1-1 и останете на място, когато е възможно.
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР