Телескопът “Хъбъл” откри вода в атмосферата на друга планета. Откритието

...
Телескопът “Хъбъл” откри вода в атмосферата на друга планета. Откритието
Коментари Харесай

Телескопът “Хъбъл” с епохално откритие, което ще промени света

Телескопът “Хъбъл” откри вода в атмосферата на друга планета. Откритието е от огромно значение за търсенето на извънземен живот, защото планетата се намира в орбита към огромна звезда и доста наподобява на нашата Земя.

Планетите, на които е допустимо да има живот, би трябвало да покриват куп условия. Едно от тях е да бъдат в орбита към огромна звезда, само че на такова разстояние, че да не са нито прекомерно топли, нито прекомерно студени.

Така, в случай че на тях има вода (една от основните съставни елементи за живот), тя ще остане в атмосферата и е допустимо да съществува и в течно положение.

Измерването на съставките на атмосферата на далечна планета става единствено по един метод – учените следят измененията в пречупването на светлината на звездата, когато планетата минава пред нея.

“Супер Земята” се споделя K2-18b и се намира на към 111 светлинни години от нас.

Това прави към 650 млн. млн. благи – прекомерно надалеч, с цел да изпратим сонда. Тя е с два пъти по-голяма от нашата планета и температура, която е задоволителна да задържи водата в течно положение – сред 0 и 40 градуса по Целзий.

Учените са безапелационни, че идващото потомство галактически телескопи, които би трябвало да заместят “Хъбъл” от 2020 година нататък ще могат с доста по-голяма акуратност да изследват атмосферата на планетата.

Целта е да открият характерни детайли, които могат да бъдат създадени само от живи организми.

Човечеството прави своите догатки за извънземен живот въз основата на това, което знаем от опит. На Земята животът се зародил с помощта на съществуването на течна вода и точно това търсим на други планети.

Това обаче не значи, че при други химични комбинации е невероятно да съществува живот, споделят учените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР