Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От

...
Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От
Коментари Харесай

Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?

Телешкото месо е желано в доста страни по света. От него се подготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, по този начин и изискани специалитети, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното изкуство.

Обикновено аленото и по-специално телешкото месо е мъчно за готвене и изисква повече време в кухнята. Готвенето на телешко филе Вайсбрат обаче е извънредно елементарно, и то при изискване че предлага страховит усет на една изтънчена вечеря, с която да впечатлите вашите посетители.

Необходимите артикули за четири порции са 800 грама телешко контра филе, две супени лъжици горчица, черен пипер на усет, осем супени лъжици зехтин, четири супени лъжици масло, четири супени лъжици брашно, две чаени лъжици майорана, една глава кромид лук, 400 грама гъби, 200 мл ароматно бяло вино, розмарин и сол.

Нарежете месото на шайби с дебелина не повече от два см и ги начукайте, като внимавате да не ги разкъсате. Намажете ги с горчица и ги наръсете с черен пипер. Оставете ги да престоят на студено за час и половина.

Смесете брашното с майораната. Тази примес използвайте за панировка. В нажежен тиган запържете от двете страни авансово оваляното и от двете страни в брашното месо. Щом добие златист цвят, го извадете от тигана, като не изхвърляйте мазнината. В нея задушете ситно нарязания лук, до момента в който придобие леко златист цвят. Към него прибавете 100 грама нарязани на линии гъби, виното, 100 мл вода, розмарина и солта.

След това прибавете месото още веднъж и покрийте тигана с похлупак. Оставя се да се задушава в продължение на 30 или 40 минути. Пече се на слаб огън. В обособен тиган запържете в масло и зехтин останалите гъби. Ако сте авантюристи, прибавете и една супена лъжица захар, като по този метод гъбите ще придобият изискан карамелизиран тип и усет.

 Телешко филе

Хубаво е гъбите да са пресни и за предпочитане да са от типа кладница. Телешкото филе Вайсбрат се сервира в огромни и за предпочитане порцеланови чинии.

Ястието се добавя от гарнитура от задушени зеленчуци и задушен ориз с фиде. Изключително добре се комбинира с тежко алено вино, защото тази напитка оказва помощ за изразяването на усета на ястието.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР