Телешко варено с аромат на шийтаке и аспержи е пълното

...
Телешко варено с аромат на шийтаке и аспержи е пълното
Коментари Харесай

Телешко варено с аромат на шийтаке и аспержи

" Телешко варено с мирис на шийтаке и аспержи " е цялостното име на тази авторска рецепта на Веселин Калев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заВеселин Калев - тук, а за плана - в края на текста.

Телешкото месо варете с морков, лука, чесъна, бахара, сол, пипер и дафиновия лист, като понякога отделяте пяната. Когато се свари, отделете месото. Бульона прецедете и изстудете. Добавете сухите гъби и кипнете още един път, оставете го да ври 15 минути и прецедете.

Отделете белтъците и жълтъците и използвайте белтъка да избистрите бульона.

Бланширайте зелените аспержи и морковите в солена вода. Глазирайте гъбите, морковите и аспержите в масло и овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Целината обелете и нарежете на кубчета. Задушете в масло, посолете и прибавете сметаната. Сложете в термомикс и бъркайте до кремообразна примес.

Необходими артикули за 4 порции

500 г телешка плешка
4 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 бр. дафинов лист
1 г бахар
100 г сухи гъби шийтаке
4 яйца
8 зелени аспержи
200 г целина
100 г масло
100 мл сметана за готвене
сол и черен пипер

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (99)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР