Телешки мозък с домашно айоли и трюфел е пълното име

...
Телешки мозък с домашно айоли и трюфел е пълното име
Коментари Харесай

Телешки мозък с домашно айоли и трюфел

" Телешки мозък с домашно айоли и трюфел " е цялостното име на тази авторска рецепта на Георги Ерменков. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заГеорги Ерменков - тук, а за плана - в края на текста.

Сварете батата, минете го през преса за пюре и смесете с козето сирене. Разбийте майонезата с чесъна и я сипете в пош. Сварете мозъка в подсолена вода и го охладете. В подобаващ съд смесете панкото и пармезана, оваляйте частите мозък и запечете на плоча от двете страни.

Червеният лук, нарязан на жулиени объркайте със захарта. Добре е да се подготви 12 часа авансово.

Сотирйте пресния спанак с малко масло и зехтин за 1-2 минути. В подобаваща паница подредете батата с козето сирене, спанака и мозъка. Декорирайте с майонезата, кълнове, малдонска сол, трюфел и по избор – със селски изгорял самун с масло и сол.

Необходими артикули за 1 порция

120 г телешки мозък
60 г свеж спанак
60 г батат
30 г козе сирене с мухъл
2 г остарял чесън
30 г майонеза с яйца DL
10 г панко галета
10 г пармезан
20 г червен лук
30 г захар
10 г масло
зехтин
10 г трюфел
5 г кълнове от ряпа
филиз валериана за украса
1 г бял пипер
1 г малдонска сол
селски самун, по избор

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР