Телерик Академия стартира нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт

...
Телерик Академия стартира нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт
Коментари Харесай

Телерик Академия стартира нова 6-месечна програма за QA инженери


 Телерик Академия започва нова 6-месечна стратегия за QA инженери

Телерик Академия започва нова 6-месечна стратегия за ИТ кариерен старт – Telerik Academy Alpha QA. Тя ще приготвя Quality Assurance (QA) инженери – експерти с основна роля в ИТ промишлеността, които дават отговор за качеството на софтуерните решения в целия развой на разработка. Желаещите да се включат могат да аплайват през уеб страницата на Академията до 15 април, а самото образование стартира на 27 май. Програмата има за цел да въоръжи курсистите с търсените от бизнеса софтуерни познания, на практика опит и личностни умения.

„ Търсенето на QA експерти в ИТ бранша е наедно и от време на време изпреварва това на софтуерни разработчици с известни езици за програмиране като Java и C#. Тенденцията обгръща цялата промишленост. Виждаме го от регулярните ни диалози с нашите сътрудници и данните на едни от водещите уеб сайтове за кариерни разгласи. Затова разширяваме обсега на своите стратегии, с цел да осигурим гения, от който бизнесът се нуждае “, разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Формат и кандидатстване

Програмата е подобаваща за студенти и експерти от разнообразни области, които желаят да стартират работа в ИТ бранша, само че избират да тестват софтуера вместо да го основават. Курсовете ще се организират в интервала от май до ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. В обучителния център на Телерик Академия в София. Това разрешава съчетаване на присъединяване в програмата със следване в университет и работа.

Кандидатстването е отворено до 15 април и включва три стадия. Първият е регистрация и подаване на автобиография през уеб страницата на Телерик Академия, вторият е прекосяване на онлайн когнитивен тест, а третият - явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови знания по програмиране, които претендентите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

Практически умения и най-хубави практики

Програмата Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, правилата на обектно-ориентираното програмиране и основаването на първокласен код. През втората част те ще усвояват основни методологии и принадлежности за обезпечаване на качеството на софтуера, употребявайки водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички типове устройства - десктоп, уеб и мобилни.

В последния модул курсистите ще тестват в условия близки до действителната работна среда финалните планове на разработчиците, които се образоват в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и информационните умения на участниците, както и ги приготвя за кандидатстване за работа и изявление. Завършилите могат да започват кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ бранша.

Професия QA експерт

QA експертите наблюдават за осъществяването на всички условия към софтуера, откриването и коригирането на неточности и обезпечаването на безпроблемно потребителско преживяване. Ролята изисква композиция от задълбочени знания в областта на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични информационни умения. Програмата Telerik Academy Alpha QA построява този холистичен профил с акцент върху софтуерните умения, работата по на практика проблеми и развиването на личностните умения на участниците.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР