Телерик Академия разширява мащаба на обученията за ученици с теми

...
Телерик Академия разширява мащаба на обученията за ученици с теми
Коментари Харесай

Децата във Враца ще имат възможност безплатно да се учат на програмиране през 2018

Телерик Академия уголемява мащаба на образованията за възпитаници с тематики отвън програмирането в партньорство с Фондация „ Америка за България “

Телерик Академия започва напълно нови стратегии по цифрови науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „ Дигитални науки “ е ново образование, което оказва помощ на учениците да развият основни цифрови умения и да се срещнат с специалностите на бъдещето отвън програмирането.
В партньорство с Фондация „ Америка за България “, Телерик Академия уголемява мащаба и обсега на самодейностите си за възпитаници. Както и до момента те ще останат безвъзмездни за децата и младежите, осигурявайки еднакъв достъп до модерно софтуерно образование.
Телерик Академия уголемява мащаба на образованията за възпитаници с тематики отвън програмирането в партньорство с Фондация „ Америка за България “
Стартираме напълно нови стратегии по цифрови науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „ Дигитални науки “ е ново образование, което оказва помощ на учениците да развият основни цифрови умения и да се срещнат с специалностите на бъдещето отвън програмирането.
В партньорство с Фондация „ Америка за България “, Телерик Академия уголемява мащаба и обсега на самодейностите си за възпитаници. Както и до момента те ще останат безвъзмездни за децата и младежите, осигурявайки еднакъв достъп до модерно софтуерно образование.
„ В рамките на младежките начинания на Телерик Академия възпитаници от 4-ти до 12-ти клас от цялата страна ще имат опция да развиват логическото си мислене и умения за програмиране, като се образоват от най-хубавите практици в бранша. С поддръжка на Фондация „ Америка за България “ присъединяване на всички възпитаници остава гратис, защото споделяме полезностите на Телерик Академия и устрема ѝ България да се развива като високотехнологична страна. Благодарение на взаимната ни работа през идващите три години близо 6 000 възпитаници от 13 града в цялата страна ще преминат през стратегиите, “ сподели Надя Захариева, Програмен шеф „ Развитие на частния бранш “ във Фондация „ Америка за България “.
Приемът за стратегиите, които ще се организират в интервала февруари-юни 2018 година, към този момент е отворен. Обученията са разграничени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които наличието и методът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от претендентите в София ще се изисква прекосяване на входен изпит. Участниците получават документ за приключено образование в края на програмата.
„ Скоро над 90% от специалностите ще изискват цифрови знания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците би трябвало да могат да ръководят цифровите технологии, с цел да бъдат сполучливи експерти, бизнесмени и водачи, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме към този момент одобрените ни начинания и да ги разширяваме с напълно нови стратегии, които да въоръжат идващите генерации с нужните познания и умения “, разяснява Петър Шарков, началник на младежките начинания на Телерик Академия.

Дигитални науки (Digital Science)
Обученията по цифрови науки ще се провеждат по едно и също време в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни познания в региона или изявен интерес към програмирането. Участниците ще се приготвят за специалностите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и по какъв начин да се защищават от заплахите в интернет. Учениците в 4-7 клас е належащо да аплайват на уеб страницата на Детската Телерик Академия, а тези в 8-12 клас - на уеб страницата на Училищната Телерик Академия.

Разработка на игри (Game Development)
Изцяло актуализирана, програмата за разработка на игри ще се организира в началото в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и творчеството на учениците, които усвояват основите на програмирането, до момента в който основават компютърни игри. Кандидатите в 4-7 клас е належащо да се записват на уеб страницата на Детската Телерик Академия, а гимназиалните възпитаници в 8-12 клас - на уеб страницата на Училищната Телерик Академия.
С новите стратегии школите на Телерик Академия за деца и младежи в България стават над 50 в 12 града. От старта на самодейността през 2010 година до момента гратис на програмиране в Академията са се обучавали над 8 хиляди възпитаници на възраст 7-18 година Нейни ученици са над 50% от участниците в националните надпревари по информатика в групите за 4-7 клас, където обичайно се подреждат на челни позиции, в това число и на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР