Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение

...
Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение
Коментари Харесай

Телерик Академия разширява екипа си и технологиите, за които ще подготвя таланти


Телерик Академия – водещата просветителна организация, която приготвя идващото потомство цифрови водачи, разгласи през днешния ден, че уголемява организацията си с три нови назначения към екипите „ Връзки с сътрудниците и продажби “ и „ Обучения “. Към Академията се причисляват Гриша Караниколов, който ще взе участие в развиването на партньорската стратегия на Академията, Мая Жечева и Едуард Евлогиев, с които организацията ще разшири обсега на професионалните си образования.

През 2018 година с изключение на предлаганите досега технологии.NET и JavaScript, образованията за първи път ще подчертават върху програмния език Java, както и създаването на мобилни приложения. В отговор на потребностите на сътрудниците на Академията и на пазара в България, през идващите 12 месеца ще започват 9 нови стратегии за подготовка на софтуерни експерти.

Кои са основните назначения

В Телерик Академия Гриша Караниколов ще заеме позицията управител „ Връзки с сътрудниците и продажби “. В тази роля той дава отговор за връзките с бизнеса и развиването на партньорската мрежа на Телерик Академия. Гриша разполага с над 12 години опит в региона на продажбите и консултирането на основни клиенти като Microsoft, PwC, BBC, Coca-Cola и Nestle. През последните 7 години работи в Telerik и по-късно Progress, където извършва ролята старши инженер по продажбите за системата за ръководство на наличието – Telerik Sitefinity. Преди това Гриша управлява екип от експерти в региона на продажбите в SiteGround. Водил е софтуерни образования и лекции в Съединени американски щати, Южна Америка, Европа и Азия. Има бакалавърска степен по промишлен мениджмънт от ТУ-София.

Като част от Телерик Академия, Мая Жечева , софтуерен трейнър, и Едуард Евлогиев , младши софтуерен трейнър, ще имат основна роля за развиването на професионалните ѝ стратегии и въвеждането на нови технологии и езици за програмиране. Едуард има опит като софтуерен разработчик и преподавател с технологиите.NET и JavaScript. Възпитаник е на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.

Мая разполага с 10 години опит в създаването на програмен продукт. Преди да се причисли към екипа на Академията, тя заема позицията основен софтуерен инженер в Progress, където работи над платформата с отворен код за основаване на iOS и Android приложения – NativeScript. Има бакалавърска степен по компютърни науки и магистърска степен по електронен мениджмънт от Техническия университет в София.

„ С отделянето на Телерик Академия като независима просветителна организация преди година знаехме, че главен фактор за нейния триумф ще бъдат хората. Затова продължаваме методично да разширяваме екипа си с точните попълнения, които да ни оказват помощ да изведем образованията и партньорската си стратегия до идващото равнище “, разяснява Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен шеф на Телерик Академия. 2

От началото на 2017 година след рестарта на Телерик Академия, над 300 курсисти са минали през професионалната ѝ стратегия, а 30 софтуерни компании са се включили към партньорска ѝ мрежа, измежду които са Experian, Uber, Accedia, Telelink, Proxiad, Naxex, Melon, Endava, Komfo, Tick42, ICB, Grafixoft и други.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР