Телерик Академия и Campus X посрещат 2019 с нов изпълнителен

...
Телерик Академия и Campus X посрещат 2019 с нов изпълнителен
Коментари Харесай

Телерик Академия и Campus X посрещат 2019 с нов изпълнителен директор

Телерик Академия и Campus X посрещат 2019 с нов изпълнителен шеф - Александра Мечкова. През новата година организациите ще продължат да развива екипа и стратегиите си, както и да разраства партньорската си мрежа. Промените целят да посрещнат високия интерес от страна на претендентите и растящото търсене на добре готови ИТ фрагменти от бизнеса, огромна част от който към този момент си партнира с Академията.

Мечкова наследява ролята на двама от съоснователите - Светозар Георгиев и Бойко Яръмов. До момента тя заема позицията основен шеф „ Маркетинг “ (CMO) в Телерик Академия, а в този момент ще работи по стратегическото развиване и разширението на обсега на просветителната организация. В тази роля тя ще дава отговор за стратегиите за професионална подготовка за кариерен старт и развиване – Telerik Academy Alpha и Telerik Academy Master.

 Телерик Академия и Campus X посрещат 2019 с нов изпълнителен шеф

„ За по-малко от 48 месеца от отделянето на Телерик Академия, успяхме да изградим нов бизнес модел, да се утвърдим като приближен сътрудник както на курсистите, по този начин и на всички ИТ компании, и напълно да трансформираме формата на образованията, с цел да бъдат те още по- ефикасни и със 100% фокус върху практическите умения. С опитния екип, който изградихме, сме си сложили още по-високи цели за идната година “, разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Тя разполага с над 13 година опит в софтуерния бранш, като през последните две години от отделянето на Телерик Академия като независима организация дава отговор за маркетинга, бизнес развиването и партньорската мрежа на организацията. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, заема разнообразни функции в маркетинг екипа на Телерик, а по-късно и Progress, където е старши управител „ Глобален ПР “ и дава отговор за външните връзки на компанията в ЕМЕА, Латинска Америка, Азия и Австралия. В тази роля тя e отличена и като Most Valuable Player (MVP) в организацията. Мечкова има и интензивно присъединяване в основаването на Campus X и установяването му като водещ софтуерен хъб през последните месеци.

„ Работя директно с Александра към този момент над шест години. Познавайки нейните лидерски качества, експертиза и целенасоченост, съм убеден, че тя ще надгради достиженията и триумфа на Телерик Академия и ще я развие до идващото равнище. Разбира се, както Академията, по този начин и Campus X остават главен фокус за мен и останалите създатели и ние ще продължим да работим взаимно с Александра със същата ангажираност както и до момента “, разяснява Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия и Campus X.

2018 година в ретроспекция

За една година Телерик Академия провежда 6 професионални стратегии за подготовка на младши софтуерни експерти – Telerik Academy Alpha. Практическите образования приготвят участниците за сполучлив кариерен старт в ИТ бранша и зареждат фирмите с холистично квалифициран гений. В отговор на потребностите на бизнеса Телерик Академия за първи път вкара стратегии с фокус върху технологиите Java и Android.

Заедно с това Телерик Академия разшири партньорската си мрежа, част от която през днешния ден са над 40 водещи софтуерни компании като: Tick42, Experian, Accedia, Software AG, Uber, Progress, OfficeRnD, Nemetschek, ICB и bede Gaming. Академията пусна и ново направление за експерти с опит, стартирайки с първия повсеместен мастър клас за блокчейн и етериум в България в партньорство с LimeAcademy.

Според годишния отчет на Българската асоциация на софтуерните компании за 2018 година броят на чиновниците в ИТ бранша бележи близо двоен растеж по отношение на прогнозните упования. Същевременно София е вторият най-бързо разрастващ се софтуерен хъб в Европа на годишна база, сочи скорошно изследване за „ Състоянието на европейската софтуерна сцена “.

Още нови функции в екипите на Телерик Академия и Campus X

С нова управителна роля е и Емануела Кожушкова, която става основен шеф „ Развитие на гения “ (Chief Talent Officer). На тази позиция Емануела ще дава отговор за цялостното прекарване по време на образованието и сполучливото кариерно развиване на курсистите в Телерик Академия, както и ще работи в тясно съдействие с компаниите-партньори. Тя ще управлява HR тактиките на Академията и на Campus X и ще съветва и подкрепя триумфа на фирмите в Кампуса.

Позицията шеф „ ПР и маркетинг “ поема Ина Добрилова. В новата си роля тя ще дава отговор за маркетинг тактиките, развиването на марката, продуктовото позициониране и външните връзки на Телерик Академия и Campus X. Междувременно към екипа на Телерик Академия и Campus X неотдавна се причисли Николай Бонев. Той заема поста управител „ Финанси “. Предишният професионален опит на Николай включва основни функции в региона на финансите във водещи компании като IBM, Progress и AbbVie.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР